Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa neljään kulhoon. Värjää yksi osa kaakaolla ja harmaalla pastavärillä harmaanruskeaksi, toinen osa kaakaolla ja punaisella pastavärillä punaruskeaksi, kolmas osa sinisellä pastavärillä osittain siniseksi, jätä hieman valkoista. Jätä yksi osa värjäämättä. Laita värjäämätön kreemi pursotinpussiin.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja rahka, sekoita tasaiseksi. Jaa neljään kulhoon. Mausta yksi osa kaakaojauheella, toinen osa appelsiinilla ja ripauksella cayennepippuria (ole varovainen, ettei pippuria tule liikaa!), kolmas osa mustikoilla ja neljäs osa sitruunalla ja vaniljasokerilla. Laita kukin rahka pursotinpussiin.
Halkaise croissantit. Pursota kukin makurahka yhteen croissanttiin: kaakao = maa, appelsiini-chili = tuli, mustikka = vesi, sitruuna-vanilja = ilma.
Ota palanen mustaa ja valkoista sokerimassaa. Sekoita niitä keskenään, mutta ei kokonaan, niin saat kauniin marmoroidun pinnan. Kauli massa hyvin ohueksi levyksi. Ota kaksi täytekeksiä ja leikkaa ne 2-3 palaan. Laita keksipaloja päällekkäin. Leikkaa sokerimassasta paloja, jotka riittävät peittämään keksipinot. Päällystä keksipinot sokerimassalla niin, että se näyttävät kivenlohkareelta. Tee 3-5 erikokoista kiveä.
Murskaa kaksi täytekeksiä. Sekoita joukkoon ripaus kaakaojauhetta ja suklaaströsseleitä. Levitä kaakaokreemiä ”maa”-croissantin päälle. Ripottele päälle keksimurskaa ja mustia koristerakeita. Asettele kivet croissantin päälle.
Laita isomaltoosi kattilaan ja kuumenna sekoittamatta keskilämmöllä 170 asteiseksi. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon punaista ja keltaista pastaväriä. Kaada kuuma sokeri palamattomalla alustalla olevalle silikoni-lasikuitumatolle pieniksi soikioiksi. Anna sokerin jäähtyä niin, että pystyt käsittelemään sitä silikoniset kertakäyttöhanskat kädessä. Massa on edelleen hyvin kuumaa! Kerää kukin soikio vuorollaan ”myttyyn” ja vedä se kahteen osaan. Kiepauta kumpikin osa kierteelle, niin saat aikaan liekinmuotoisen koristeen.
Levitä punaista kreemiä ”tuli”-croissantin päälle lieskojen muotoon. Painele isomaltoosiliekit kreemiin pystyyn kuin roihuavaksi tuleksi. Ripottele päälle koristerakeita.
Levitä sinistä kreemiä ”vesi”-croissantin päälle aaltojen muotoon. Käytä apuna palettiveistä. Sipaise aaltojen harjalle pieni määrä valkoista kreemiä vaahtopäiksi. Valikoi koristerakeista valkoisia helmiä vaahtopäihin ja sinisiä rakeita aaltojen pohjalle.
Leikkaa pursotinpussiin kohtalaisen iso aukko. Pursota kreemi ”ilma”-croissantin päälle suurina pilvimäisinä palleroina. Asettele hattara kreemin päälle mahdollisimman ilmavasti ja muutama ruusukultainen koristehelmi sopiviin kohtiin.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Anna ja Laura.
Inspiroidu