
Anna ja Laura, yllätysvieraita
Näytä tuotteet
Leikkaa paahtoleivistä reunat. Kauli leivät litteiksi. Laita puolelle leivistä n. ruokalusikallinen hilloa leivän keskelle. Riko kananmuna, ja sekoita sen rakenne rikki. Sivele hilloleivän reuna kananmunalla. Aseta päälle toinen kaulittu leipäpala. Painele leivät kiinni toisiinsa haarukalla.
Laita öljy paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna 180 asteiseksi.
Murskaa näkkileivät pieneksi muruksi. Sekoita muruun jauhettu kardemumma. Ota kolme lautasta. Ensimmäiselle lautaselle vehnäjauhot, joihin sekoitettuna kaneli. Toiselle lautaselle kevyesti vatkatut kananmunat. Viimeiselle näkkileipä-kardemummamuru. Leivitä hillotaskut pyöräyttämällä ne ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi näkkileipämurussa. Leivitä myös niin monta leivän reunaa, kuin aineita riittää. Uppopaista hillotaskut ja leipätikut 180 asteisessa öljyssä nopeasti (n. puoli minuuttia/puoli). Nosta öljystä reikäkauhalla. Valuta paiston jälkeen talouspaperin päällä ylimääräinen öljy pois. Laita paperipussiin Siro-sokeria. Sokeroi herkut paiston jälkeen pussissa ravistamalla. Kopauta ylimääräinen sokeri pois. Leikkaa hillotaskut kulmittain puoliksi, asettele lautaselle kauniisti ja sihtaa päälle kevyesti tomusokeria. Leipätikut voit laittaa vaikkapa hauskasti lasiin naposteltaviksi.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja ripaus tomusokeria. Sekoita tasaiseksi. Tarjoile kauniissa kulhossa hillotaskujen kyljessä.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Anna ja Laura.
Inspiroidu
Reseptejä

Créme Brûlée

Anna ja Laura, lastenkutsut

Marenkipesät granaattiomena-valkosuklaatäytteellä

Casper ja Taru, makumatka maailmalle

Annika ja Martti, lastenkutsut
