
Annan ja Lauran yllätyskakku
Näytä tuotteet
Sekoita ensin kulhossa kuivat aineet sekaisin. Lisää nestemäiset aineet ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista uunin keskitasolla 170 asteessa 20 minuuttia tai kunnes kypsä. Leikkaa kakkupohjasta kolme 10 cm halkaisijan ja kolme 15 cm halkaisijan pyöreää pohjaa.
Mittaa yleiskoneen kulhoon valkuaiset ja sokeri. Kuumenna vesihauteen päällä 65 asteeseen seosta koko ajan vispilällä sekoitellen. Laita kuumennettu seos yleiskoneeseen vatkautumaan.
Mittaa tällä välin kulhoon tomusokeri ja mantelijauhe. Siivilöi seos kertaalleen toiseen kulhoon. Laita leivinpaperit uunipelleille (leikkaa juuri pellin kokoinen pala leivinpaperia). Laita tylla pursotinpussiin ja pussi korkeaan lasiin odottamaan.
Kun valkuaisseos on vatkautunut marengiksi (ei liian löysä eikä liian jämäkkä vaahto) lisää joukkoon puolet tomusokeri-mantelijauheseoksesta. Kääntele seosta noin 15 kertaa. Lisää joukkoon pastaväri ja loput kuivista aineista. Kääntele massa valmiiksi nuolijalla.
Laita massa pursotinpussiin ja pursota pellille halkaisijaltaan noin 2€cm kokoisia ympyröitä. Kopauta pellit pöytää vasten poistaaksesi ilmakuplat. Anna kuorien kuorettua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia tai kunnes kokeiltaessa sormeen ei tartu taikinaa. Paista uunissa 140 asteessa kiertoilmalla noin 15 minuuttia tai kunnes kypsä.
Pese sitruuna huolellisesti ja puolita. Raasta puolikkaasta kuori, purista mehu ja laita kattilaan. Vatkaa kattilassa keltuainen, sitruunan mehu, kuoriraaste ja sokeri sekaisin. Kuumenna maks. keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu, n. 5-10 min. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kylmä voi ja sekoita tasaiseksi. Siirrä pursotinpussiin ja jäähdytä.
Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmentymään tai pehmennä käyttämällä hetki mikrossa.
Laita valkuaiset ja sokeri yleiskoneen kulhoon ja kuumenna seosta vesihauteen päällä koko ajan sekoitellen 70 asteeseen. Vatkaa tämän jälkeen kiiltäväksi jämäkäksi marengiksi yleiskoneessa pallovispilällä.
Lisää joukkoon voi pieninä nokareina koko ajan seosta vatkaten pienellä teholla. Kun voi on lisätty kokonaan, lisää tehoa ja vatkaa hetki kovalla nopeudella. Kun seosta on hetken vatkannut ja se on mahdollisesti ylittänyt juoksettumisvaiheen, vaihda lapavatkain yleiskoneeseen ja hiljennä tehoa ja anna kuorrutteen vatkautua noin 10-15 minuuttia.
Siirrä 1dl kreemiä kulhoon macaroneja varten ja mausta sitruunatahnalla.
Mausta loput kreemistä vaniljatahnalla. Siirrä osa pursotinpussiin kakun täyttöä varten.
Jaa pieni määrä kuorrutetta kolmeen kulhoon ja värjää sinisillä ja vihreillä väreillä. Värjää loppu kreemi vaalean harmaaksi.
Laita kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kun seos kiehuu, keitä keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää keittämisen loppuvaiheessa joukkoon colajuomatiiviste. Anna jäähtyä.
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Jaa mascarpone puoliksi kahteen kulhoon. Pehmitä mascarpone ja lisää toiseen kulhoon kardemumma, kaneli ja tomusokeri. Lisää toiseen kulhoon sitruunanmehu, hieman sitruunan kuoriraastetta ja tomusokeri. Lisää kumpaankin kulhoon puolet kermavaahdosta ja vatkaa jämäkäksi varovasti ettei mousse juoksetu.
Sulata suklaa mikrossa mikronkestävässä kulhossa. Sekoita joukkoon öljy. Puolita naksut ja kääntele sekaisin suklaan kanssa. Siirrä leivinpaperille ja jääkaappiin kylmään.
Leikkaa riisipaperi haluamiisi paloihin esim. kolmeen osaan. Laita vesi lautaselle ja värjää vesi pienellä määrällä pastaväriä. Laita riisipaperit yksitellen veteen. Kun paperit ovat pehmenneet nostele yksitellen rypistetyn leivinpaperin päälle ja asettele haluamiisi asentoihin. Kuivata uunissa max. 100 asteessa kiertoilmalla noin tunti. Irroittele koristeet puolen tunnin jälkeen ja käännä, jotta koristeet kuivuvat toiseltakin puolelta.
Paksu kakkualusta (halkaisija 15 cm) isomman kakun alle ja ohut kakkupahvi (halkaisija 10 cm) pienemmän kakun alle. Kakkupohja, reunalle pursottaen rengas marenkivoikreemiä, korvapuustimousse, sitruunamacaronit (isoon kakkuun mahtuu n. 7 macaronia, pieneen 3), kakkupohja, reunalle pursottaen rengas marenkivoikreemiä, suklaakuorrutetut juustonaksut, sitruunamousse, colakinuski, kakkupohja. Ympärille reunakalvot napakasti, kiinnitys teipillä. Painetaan kevyesti päällimmäistä kakkupohjaa. Jääkaappiin jähmettymään.
Jähmettyneistä kakuista reunakalvot pois. Kuorrutus harmaaksi värjätyllä marenkivoikreemillä pyörivän kakkualustan, palettiveitsen ja raapan avulla. Jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy.
Ylempi, pieni kakku. Leikkaa pois sopiva palanen, jotta saat kolon geodia varten. Levitä leikatun pinnan päälle kreemiä. Laita kreemin päälle pala tuorekelmua. Levitä siististi päälle vielä kreemiä, niin että kelmu peittyy. Leikkaa tulilatvasta ja ruukkuruususta sopivia kukkia ja sommittele kauniisti. Viimeistele geodin reuna syötävällä lehtikullalla siveltimen avulla.
Alempi, iso kakku. Levitä palettiveitsellä kakun alaosaan vuorotellen eri sävyisiä turkoosiksi värjättyjä kreemejä. Tee yhteen kohtaan nousevat ”aallot”. Sommittele aaltojen ympärille riisipapereille sopivat kohdat ja työnnä varovasti kakkuun kiinni. Viimeistele tomuvärillä värjätyillä macaroneilla (laita pieneen muovipussiin ripaus turkoosia helmiäistomuväriä ja yksi macaron kerrallaan, ravistele varovasti) ja sokerihelmillä.
Työnnä pillit alempaan kakkuun ylemmän kakun painoa kannattelevaksi tueksi. Leikkaan ylimääräinen osa pillistä pois. Nosta esim. palettiveitsen avulla pienempi kakku isomman päälle.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Anna ja Laura.
Inspiroidu
Reseptejä

Casperin ja Tarun yllätyskakku

Sara ja Niina, makeaa mahan täydeltä

Sara ja Niina, fantasiakakku

Oskarin ja Marin yllätyskakku

Anna ja Laura, fantasiakakku

Annika ja Martti, fantasiakakku
