
Annika ja Martti, fantasiakakku
Näytä tuotteet
Vatkaa huoneenlämpöistä voita yleiskoneessa pallovispiläpäällä, kunnes voi hieman kuohkeutuu. Lisää sokerit ja vatkaa kunnolla kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe, sekoita kunnolla. Vaihda yleiskoneesta vispilä lastapäähän. Kananmunat ja jauhoseos sekoitetaan voisokerin joukkoon vuorotellen. Aloita lisäämällä yksi muna ja sekoita. Lisää sitten pari rkl jauhoseosta ja sekoita. Jatka näin, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Lopeta vatkaus jauhoihin.
Kaada taikina tasaisesti neljään 15 cm vuokaan, jotka on vuorattu leivinpaperilla. Neljää vuokaa käytetään jäähtymisen edistämiseksi.
Paista 175 asteisen uunin alatasolla kypsäksi. Kypsyyden voi testata cocktail-tikulla. Pohjat ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.
Pilko suklaa pienehköksi muruksi. Laita murut ja kuohukerma lasiseen astiaan, joka kestää kuumuutta. Suklaa sulatetaan kerman joukkoon liedellä vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut kaada se laakeaan vuokaan leivinpaperin päälle. Mahdollisimman ohut kerros nopeuttaa ganachen jäähtymistä. Aseta ganache jääkaappiin. Ganachen pitää olla jääkaappikylmää, jotta se vatkautuu. Vatkaa ganache käsivatkaimella jämäkäksi vaahdoksi. Ylivatkausta pitää varoa, ettei seos erotu.
Laita marjat kattilaan sokerin kanssa. Kiehauta kokoajan sekoittaen. Soseuta seos sauvasekoittimella. Anna jäähtyä ja lisää kananmunat ja keltuaiset kokoajan sekoittaen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kattila miedolle lämmölle kokoajan sekoitellen kunnes seos saostuu. Lisää lopuksi voi muutama nokare kerrallaan. Sulata liivatteet kuumaan vadelmatahnaan kokoajan sekoitellen.
Kaada mustikoita silikonisen kiekkomuottiin. Kaada vadelmatahnaa näiden päälle piripintaan. Aseta jäähtymään jääkaappiin.
Mittaa valkuainen ja erikoishieno sokeri yleiskoneen kulhoon. Aloita vatkaus yleiskoneella vispiläpäällä hitaasti, pikkuhiljaa, noin minuutin välein nopeutta lisäten, kunnes kone vatkaa marenkia maksimiteholla. Anna marengin muodostua paksuksi marenkivaahdoksi. Marengin vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Hidasta yleiskoneen nopeus keskinopeudelle ja lisää voi nokareina marengin joukkoon noin lusikallinen kerrallaan. Lisää voi kokonaisuudessaan näin pikkuhiljaa. lopeta vatkaus ja käy kulhon reunat nuolijalla läpi. Vatkaa seos tasaiseksi. Huom! Kun voita aletaan lisätä, saattaa seos hetkellisesti erottua. Tästä ei tarvitse huolehtia. Seos vatkautuu kyllä tasaiseksi voita lisätessä. Nyt marenkivoikreemi on valmis ja sen voi värjätä.
Lisää massaan ensin pienen pieni tippa violettia väriä taittamaan pois valkoisuutta. Jaa massa eri kulhoihin ja värjää sitä mustalla, sinisellä, pinkillä, turkoosilla ja violetilla. Näin saat galaksin värimaailman.
Kasta riisipaperit vedessä laakeassa astiassa. Värjää ne elintarvikeväreillä ja asettele haluamaasi muotoon silikonisen uunia kestävän alustan päälle. Aseta ennen kuivattamista cocktail-tikku riisipaperiin. Kuivata huoneenlämmössä tai uunissa matalassaa lämmössä, kunnes täysin kuiva.
Kakut täytetään reunakalvolla vuorattuja reunavuokia käyttäen. Jaa kaikki neljä kakkupohjaa kahteen osaan. Yhteen kakkuun tulee aina kolme täytekerrosta. Ensimmäiseen täytekerrokseen asetetaan kuningatarkiekko ja reunoille suklkaaganachevaahto. Toiseen täytekerrokseen tulee pelkkä suklkaaganachevaahto. Kolmannessa kerroksessa toistuvat ensimmäisen kerroksen täyttee. Toista toisen kakun kanssa ja aseta kakut kylmään asettumaan.
Anna kakkujen jäähtyä kunnolla ennen kokoamista. Alin kakku tuetaan puisilla tukitikuilla ja väliin tuleva kakkualusta ”liimataan” kakkupohjiin kiinni kreemillä. Kakku saa hetken hyytyä ja kovettua, kunnes sitä aletaan koristelemaan.
Kakku kreemataan galaksin sävyillä. Ensin mustalla ja sitten värillisillä kreemeillä. Sen pinnalle roiskitaan valkoista ja hopeista syötävää maalia tähdiksi. Pinnalle suihkitaan kimalletta taianomaisen galaksipinnan viimeistelemiseksi. Kakun päälle tulee itse värjätystä sokerista tehtyä hiekkaa, joka valuu myös kakun toiselle sivulle. Kakun päälle asetetaan Rey-sokerimassahahmo sekä värilliset “Voima”-koristeet.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Annika ja Martti.
Inspiroidu
Reseptejä

Casper ja Taru, pähkinä purtavaksi

Casper ja Taru, makeaa mahan täydeltä

Annan ja Lauran yllätyskakku

Nean ja Emilyn yllätyskakku

Anna ja Laura, fantasiakakku

Annikan ja Martin yllätyskakku
