Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pilko suklaa reiluksi rouheeksi. Sulata voi mikrossa kahvallisessa astiassa. Älä lämmitä voita mikrossa ihan tulikuumaksi. Ota pois mikrosta, kun osa voista on vielä sulamatta ja sekoita lusikalla tasaiseksi liemeksi. Lisää voisulan joukkoon öljy. Mittaa sokerit isoon kulhoon. Kaada sokerien joukkoon voi-öljy-seos. Sekoita käsivatkaimella kunnolla. Lisää joukkoon munat ja vanilja. Sekoita vatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja suola keskenään ja siivilöi voi-munaseoksen joukkoon. Yhdistä nämä varovasti lastalla käännellen, älä vatkaa. Lopeta sekoittaminen heti, kun seos on tasaista. Kääntele joukkoon tumma suklaarouhe.
Levitä brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista uunissa 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Poista keksien täyte ja murskaa keksit pieniksi muruiksi. Laita valkosuklaa, kondensoitu maito ja suola pieneen kattilaan ja sulata pienellä lämmöllä. Poista lämmöltä ja sekoita joukkoon puolet keksimurusta. Jaa massa kolmeen osaan. Lisää yhteen loput keksimurut, toiseen kaakao ja jätä kolmas sinälleen. Laita jääkaappiin jähmettymään, noin 30 minuutiksi.
Jäähtymisen jälkeen muotoile kivet käsin. Sekoita kolmea massaa haluamallasi tavalla eri näköisiksi ja värisiksi kiviksi, muoto on vapaa. Kivet voivat olla rouheita tai sileitä. Luova saa olla. Koko kuitenkin noin 4 cm halkaisijaltaan. Laita jääkaappiin jähmettymään. Aseta kiven päälle koristeeksi hieman lehtikultaa.
Laita marjat kattilaan sokerin kanssa. Kiehauta kokoajan sekoittaen. Soseuta seos sauvasekoittimella. Anna jäähtyä ja lisää kananmunat ja keltuaiset kokoajan sekoittaen. Laita kattila miedolle lämmölle kokoajan sekoitellen kunnes seos saostuu. Lisää lopuksi voi muutama nokare kerrallaan.
Temperoi suklaa. Sulata 200 g suklaata isohkossa lasikulhossa vesihauteessa. Laita sulan suklaan joukkoon puolikas suklaalevy ja kääntele kunnes suklaa sulaa. Toista niin kauan, ettei suklaapala enää sula. Nosta ylimääräinen suklaapala pois. Suklaa on temperoitu.
Levitä pöydälle iso pala leivinpaperia. Kaada suklaata suklaamuotit täyteen ja käännä väärinpäin leivinpaperin päällä. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ja pyyhkäise muotin päältä isolla lastalla suklaakiekkojen reunat siistiksi. Aseta kiekot jääkaappiin jähmettymään.
Survo jäähtynyt brownie tasaiseksi massaksi. Kaada jähmettyneisiin kiekkoihin mansikkatahnaa ja aseta sitten varovasti browniemassaa tähän päälle. Sulje temperoidulla suklaalla. Laita takaisin jääkaappiin kovettumaan.
Kun leivos on kovettunut, värjää kiekko kultaiseksi tomuvärillä ja pehmeällä sudilla. Laita takaisin jääkaappiin tarvittaessa.
Leivokset kootaan yksittäin leivosalustoille, kaksi kiekkoa kullekin. Kultaisten kiekkojen päälle tulee pienellä suklaapisaralla kiinnitettynä syötävä kivi, joka on koristeltu lehtikullalla. Viimeistele annos sydämen muotoon leikatulla tuoreella mansikalla.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Annika ja Martti.
Inspiroidu