
Annika ja Martti, pähkinä purtavaksi
Näytä tuotteet
Vatkaa munat ja sokeri yleiskoneessa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän kautta sokeri-munavaahtoon. Kääntele kuivat aineet joukkoon varovasti pallovispilää käyttäen. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Rouhi pekaanipähkinät pieneksi. Aseta sivuun.
Mittaa sokerit ja kerma pieneen kattilaan. Anna kiehua liedellä matalalla teholla muutama minuutti välillä sekoitellen. Ota pois liedeltä ja aseta leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan jäähtymään. Jäähtymisen jälkeen laita kulhoon ja vatkaa kinuskikerma vaahdoksi.
Kääretorttu täytetään kinuskivaahdolla ja rouhituilla pekaanipähkinöillä.
Valmista sokerimassasta vihreitä lehtiä ja pekaanipähkinäpuun norkkoja. Sulata suklaat vesihauteissa. Dippaa pekaanipähkinöitä suklaisiin. Koristele valmis kääretorttu molempia suklaita sen päälle sivelemällä, jotta saat kääretortusta puun rungon näköisen. Viimeistele koristelu rouhituilla ja kokonaisilla pekaanipähkinöillä sekä suklaaseen dipatuilla pekaanipähkinöillä ja sokerimassakoristeilla.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Annika ja Martti
Inspiroidu
Reseptejä

Anna ja Laura, pähkinä purtavaksi

Kauhistuttavat Halloween -kuppikakut

Anna ja Laura, tuulihatut pääroolissa

Casper ja Taru, nimikkoleivos

Annika ja Martti, afternoon tea

Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella
