Mittaa kattilaan mansikat, limetin mehu ja rommi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kun mansikat on pehmenneet, sekoita sauvasekoittimella samettiseksi. Lisää tomusokeri siivilän läpi ja sekoita nopeasti. Lisää liivatelehdet ja sekoita nuolijalla niin että lehdet sulavat. Kaada puolipallomuottiin ja jäähdytä nopeasti.
Mittaa kattilaan maito, kerma, paloiteltu tummasuklaa, kaakaojauhe sekä tomusokeri.
Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi.
Kuumenna seos kattilassa kiehuvaksi, koko ajan vispilällä kattilan pohjaa myöten sekoittaen.
Ota pois liedeltä, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää seokseen, sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet. Jaa kuuma pannacotta 4 puolipallomuottiin (silikoninen) ja jäähdytä nopeasti.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola ja munat sekä keskenään yhdistetyt vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita. Kaada massa leivinpaperille syvälle pellille. Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia, kunnes brownie on juuri ja juuri kypsä. Jäähdytä. “Leikkaa” pyöreällä muotilla aavistuksen pienempiä pohjia kuin puolipallomuotti on.
Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja tärkkelyssiirappi. Mittaa kondensoitu maito erilliseen astiaan odottamaan. Kiehauta sokeri, vesi ja siirappi. Lisää kondensoitu maito ja ota seos pois liedeltä. Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita hyvin nuolijalla, että lehdet liukenevat. Värjää seos elintarvikevärillä. Kaada kuuma seos valkosuklaan päälle. Sekoita kuorrute sauvasekoittemilla tasaikseksi, varo kuitenkin ilmakuplien muodustumista. Siivilöi kuorrute. Anna kuorrutteen jäähtyä 30-asteiseksi. Mikäli sinulla ei ole mittaria, anna seoksen jäähtyä niin että se tuntuu melkein viileältä käteen. Laita jäinen kakku/leivos ritilän päälle glaseerausta varten. Kaada kakun päälle keskeltä aloittaen. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois ja nosta kakku tarjoiluvadille lastan avulla ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Aseta daiquiria puolipallomuotin pohjalle pieni kerros.
Jäähdytä pieni hetki, jotta daiquirin pinta kestää pannacotan painon vajoamatta pohjaan.
Lisää pannacotta daiquirin päälle ja jäähdytä.
Kaada mirror glaze jäätyneen leivoksen päälle ja koristele suklaakoristeilla.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Casper ja Taru.
Inspiroidu