
Casper ja Taru, nimikkoleivos
Näytä tuotteet
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää perunajauhot sihdin läpi ja sekoita nuolijalla varovasti sekaisin. Levitä massa pellille ohueksi levyksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuutin ajan. Kokeile tikulla kypsyys, jos tikkuun jää taikinaa, jatka paistamista hetki. Jäähdytä. Leikkaa kolme 10 cm x 10 cm pohjaa.
Sulata mustaherukat huoneenlämmössä tai mikrossa pienellä teholla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää jogurtti. Lisää mustaherukat ja sekoita. Kuumenna tilkka vettä kattilassa, laita lionneet liivatelehdet ja lisää massaan ohuena nauhana. Tarvitset neliön mallisen kehikon, 10cmx10cm. Laita kehikon sisään reunakalvo ja yksi kakkupohja, kostuta kevyesti. Kaada massa pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja. Laita pakkaseen tai jääkaappiin jähmettymään toisen täytteen teon ajaksi.
Sulata puolukat huoneenlämmössä tai mikrossa pienellä teholla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää jogurtti. Lisää mustaherukat ja sekoita. Kuumenna tilkka vettä kattilassa, laita lionneet liivatelehdet ja lisää massaan ohuena nauhana.
Kaada massa kakun päälle, laita viimeinen kakkupohja ja anna jäätyä pakkasessa kunnolla 2-3h.
Erottele valkuaiset metallikulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Kuumenna vettä kattilassa ja nosta kulho vesihauteen päälle. Kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan sekoitellen, kunnes seos on 58–60-asteista ja sokeri sulanut valkuaisiin. Nosta kattila pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi marengiksi. Jatka vatkaamista noin viisi minuuttia, kunnes marenki on jäähtynyt noin 28-asteiseksi. Voit laskea kulhon varovasti kylmään veteen vatkaamisen aikana, jolloin se jäähtyy nopeammin. Kun marenki on jäähtynyt, aloita voikuutioiden lisääminen marenkiin edelleen vatkaten. Lisää voita kuutio kerrallaan. Kun kaikki voi on lisätty, jatka edelleen vatkaamista muutaman minuutin ajan. Älä pelästy, jos kreemi näyttää juoksettuneelta, se silenee, kun jatkat vatkaamista vielä hetken.
Leika jäätynyt kakku 5x5 cm paloiksi ja kuorruta kreemillä.
Kaulitse sokerimassa tomusokerin avulla noin 3mm paksuiseksi, leikkaa noin 10 cm pituisia soiroja ja muotoile Roosa-nauha leivoksen päälle.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Casper ja Taru.
Inspiroidu
Reseptejä

Vadelmakiillekakku

Anna ja Laura, tuulihatut pääroolissa

Annika ja Martti, afternoon tea

Rapeat tuulihatut

Annika ja Martti, pähkinä purtavaksi

Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella
