Ota esille kaksi samanlaista juomalasia. Riko munat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Tyhjennä sokeri kulhoon.
Mittaa lasiin perunajauhoja puolet munien määrästä. Lisää pähkinä-, kaakao- ja leivinjauhe ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää munat kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
Sekoita munavaahtoon jauhoseosta pienissä erissä.
Kaada taikina vuokaan. (Riittää ∅ 24 cm)
Paista 175 asteessa alatasolla noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys kakkutikulla. Kumoa ja jäähdytä.
Mittaa kuohukerma ja siirappi kulhoon. Vatkaa vaahdoksi.
Leikkaa pähkinäsekoitus veitsellä rouheeksi. Sekoita rouhe vaahdon joukkoon. Lisää vaniljakreemijauhe.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Nosta yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Leikkaa leivinpaperista suikaleita ja työnnä niitä pohjalevyn alle joka puolelta. Näin kakkulautanen säilyy puhtaana täyttämisen ja kuorruttamisen ajan. Kostuta pohja mantelimaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä.
Laita päälle seuraava levy, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päälle kolmas pohja ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla.
Kinuski (fariinisokeri+kuohukerma)
Koristeeksi saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, pähkinärouhetta ja tomusokeria
Mittaa kattilaan 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria, keitä hiljalleen noin 10-20min kunnes sakenee ja on kauniin väristä.
VINKKI: Tiputa pieni nokare kinuskia kylmään vesilasiin. Jos tippa liukenee veteen, jatka keittämistä.
Kaada kakun päälle, koristele pähkinärouheella, saksanpähkinöillä, pekaanipähkinöillä ja tomusokerilla
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Casper ja Taru
Inspiroidu