
Discokakku
Reseptin ainesosat
Näytä tuotteet
Valmistus:
Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (Ø 15 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita yhteen vaniljasokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon varovasti käännellen. Jaa taikina vuokiin ja paista kypsäksi 175 asteessa noin 25 minuutin ajan. Halkaise jäähtyneet pohjat kahteen osaan.
Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri maitorahkaan. Kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita sitten mehu-liivateseos rahkan sekaan, ohuena nauhana. Kääntele mukaan kermavaahto ja marjat.
Vuoraa korotetun kakkuvuoan reunat leivinpaperilla ja aloita kokoaminen ensimmäisestä kakkupohjasta. Kostuta se appelsiinimehulla ja levitä päälle kolmasosa täytteestä. Toista sama vielä kaksi kertaa ja aseta sitten viimeinen pohja päälle kanneksi. Anna kakun asettua kylmässä seuraavaan päivään.
Vatkaa pehmeää voita ja suklaakuorrutejauhetta 4 minuutin ajan. Lisää mukaan huoneenlämpöistä maitoa, kunnes kuorrute on pehmeästi levittyvää. Kuorruta kakku ensin ohuelti ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuutin ajan. Värjää loput kuorrutteesta mustaksi. Levitä paksu raita kuorrutetta kakun keskelle ja painele raita täyteen koristerakeita. Pursota paksumpi kerros kuorrutetta koristeraidan ylä- ja alapuolelle. Tasoita pinta ja pursota sitten loput kuorrutteesta kakun päälle.
Viimeistele kakku maalaamalla kreemin reunat kultageelillä ja asettelemalla päälle koristerakeita.
Näytä tuotteet
Inspiroidu
Reseptejä

Lumikuningattaren kääretorttu
Hedelmäunelmakakku

Vadelma-suklaakakku

Aurinkokakku

Britakakku

Ganache-kakku
