Flag

Discokakku

15 palaa
Keskitasoinen
180 minuuttia
Upea fault line -kakku, josta ei koristeita uuvu. Kimallegeeli ja värikkäät suklaarakeet kruunaavat discokakun.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
4 kplkananmunaa
1,5 dlerikoishienoa sokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
2 dlvehnäjauhoja
0,5 dlkaakaojauhetta
0,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Täyte
2 dlappelsiinimehua
4 kplDr. Oetker Liivatelehteä
2 dlvispikermaa
250 gmaitorahkaa
1 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
100 gmustikoita
100 gvadelmia
Kuorrute ja koristelu
300 gvoita
2 psDr. Oetker Icing & Frosting Choco Dreams -kuorrutetta
5 rklmaitoa
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
2 ploDr. Oetker DISCO -suklaarakeita
Dr. Oetker Writing Gel Gold -koristelugeeliä
Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters -koristekuvioita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Icing & Frosting Choco Dreams -kuorrutetta
Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Writing Gel Gold -koristelugeeliä
Picture - Dr. Oetker Colourful Numbers & Letters -koristekuvioita

Esivalmistelut

Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (Ø 15 cm) leivinpaperilla.


Pohja

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita yhteen vaniljasokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon varovasti käännellen. Jaa taikina vuokiin ja paista kypsäksi 175 asteessa noin 25 minuutin ajan. Halkaise jäähtyneet pohjat kahteen osaan.


Täyte

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri maitorahkaan. Kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita sitten mehu-liivateseos rahkan sekaan, ohuena nauhana. Kääntele mukaan kermavaahto ja marjat. 

Vuoraa korotetun kakkuvuoan reunat leivinpaperilla ja aloita kokoaminen ensimmäisestä kakkupohjasta. Kostuta se appelsiinimehulla ja levitä päälle kolmasosa täytteestä. Toista sama vielä kaksi kertaa ja aseta sitten viimeinen pohja päälle kanneksi. Anna kakun asettua kylmässä seuraavaan päivään.


Kuorrute

Vatkaa pehmeää voita ja suklaakuorrutejauhetta 4 minuutin ajan. Lisää mukaan huoneenlämpöistä maitoa, kunnes kuorrute on pehmeästi levittyvää. Kuorruta kakku ensin ohuelti ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuutin ajan. Värjää loput kuorrutteesta mustaksi. Levitä paksu raita kuorrutetta kakun keskelle ja painele raita täyteen koristerakeita. Pursota paksumpi kerros kuorrutetta koristeraidan ylä- ja alapuolelle. Tasoita pinta ja pursota sitten loput kuorrutteesta kakun päälle. 

Viimeistele kakku maalaamalla kreemin reunat kultageelillä ja asettelemalla päälle koristerakeita.