
Emily ja Neea, makumatka maailmalle
Näytä tuotteet
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat ja aromi.
Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää vuorotellen maidon kanssa.
Paista kahdessa 15 cm kakkuvuoassa, 175 asteessa noin 40 min.
Halkaise vaniljatangot ja kaavi siemenet ulos. Laita siemenet ja tangot kattilaan ja lisää kaikki loput aineet.
Kuumenna seosta hiljalleen, koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu ja saavuttaa kiehumispisteen.
Kaada seos kattilasta toiseen astiaan jäähtymään. Poista vaniljatangot. Jäähdytä.
Sulata sokeri ja anna sen ruskistua kullanruskean väriseksi. Varo polttamasta sokeria.
Kaada ohut kerros sokeria leivinpaperille.
Leivinpaperilla olevan sokerin jäähdyttyä riko se pieniksi paloiksi.
Kuumenna kananmunan valkuaisia ja sokeria vesihauteessa 60 asteiseksi koko ajan sekoittaen.
Kaada seos yleiskoneeseen ja vaahdota kunnes jäähtynyt.
Aseta nopeus pienemmälle ja lisää voi pieninä nokareina joukkoon. Kun kaikki on lisätty, käännä nopeus suurimmalle ja vaahdota vielä 10 minuuttia.
Mausta vanilja-aromilla.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Emily ja Neea.
Inspiroidu
Reseptejä

Vadelma-suklaa-hunajakennokakku

Mansikkainen kupolikakku

Valkosuklaalla kuorrutetut espresso-mantelikakut

Rahka-omenakakku

Dinosaurustäytekakku

Englantilainen hedelmäkakku
