
Gluteeniton hiivaleipä
about 20 viipaletta
Keskitasoinen
20 minuuttia
Gluteenittoman hiivaleivän resepti
Reseptin ainesosat
Hiivataikina
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 dl
tattarijauhoa
2 dl
maissitärkkelystä
14 g
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
2 dl
auringonkukansiemeniä ja muita siemeniä sekoituksena
1,5 dl
vesi kädenlämpöisenä
2,5 dl
piimää
Vinkkejä
Vinkki
Voit tehdä taikinasta myös 12 sämpylää. Kohottamisen jälkeen paista ensin n. 8 min. 220C asteessa ja jatka tämän jälkeen 200C asteessa n. 12min. Leivän tai sämpylät voi hyvin pakastaa.
Valmistus:
Yhteensä :
20 minuuttia
Valmistus :
20 minuuttia
1
Sekoita jauhoseos, tattari- ja maissijauhot hiivan kanssa. Lisää loput ainekset ja sekoita voimakkaasti noin 5 min kunnes taikina näyttää tasaiselta. Laita liina taikinakulhon päälle, kulho lämpimään paikkaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
2
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja muotoile siitä noin 30 cm kokoinen leipä. Nosta leipä uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota uudelleen liinalla peitettunä noin 30 minuttiia. Lämmitä uuni 220 asteiseksi.
3
Voitele leipä vedellä ja aista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päälle nostettuna peittämättä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Spelttikierresämpylät![]()

20 MinKeskitasoinen
Spelttikierresämpylät
20 MinKeskitasoinen
Spelttikierresämpylät
Mantelisarvet![]()

100 MinKeskitasoinen
Mantelisarvet
100 MinKeskitasoinen
Mantelisarvet
Suklaaleipä![]()

120 MinKeskitasoinen
Suklaaleipä
120 MinKeskitasoinen
Suklaaleipä
Bostonleipä![]()

40 MinKeskitasoinen
Bostonleipä
40 MinKeskitasoinen
Bostonleipä
Balsamicokaviaari![]()

75 MinKeskitasoinen
Balsamicokaviaari
75 MinKeskitasoinen
Balsamicokaviaari
Granolakeksit![]()

40 MinKeskitasoinen
Granolakeksit
40 MinKeskitasoinen
Granolakeksit
Skonssit ja marinoidut mansikat![]()

40 MinKeskitasoinen
Skonssit ja marinoidut mansikat
40 MinKeskitasoinen
Skonssit ja marinoidut mansikat
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa