Ilmeikkäät suklaakuppikakut suukkopilvellä
1. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja suola yhteen. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vanilja kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele majoneesi kevyesti munavaahtoon. Siivilöi jauhoseos vaahtoon vuorotellen kahvin kanssa. Kääntele kevyesti tasaisesti, mutta älä vatkaa, ettei ilma katoa taikinasta.
3. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes kuppikakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä kuppikakut ennen kuorruttamista.
1. Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään lasi- tai metallikulhoon. Aseta kulho kevyesti poreilevan kattilaan päälle vesihauteeseen niin, ettei vesi osu aivan kulhon pohjaan. Kuumenna valkuais-sokeriseos vesihauteessa samalla kevyesti vatkaten 65 ℃:seen tai kunnes sokerikiteet ovat täysin sulaneet ja seos tuntuu sormiin hieman kuumalta. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi, paksuksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla. Pursota vaahto kuppikakkujen päälle.
2. Sulata suklaa öljyn kanssa korkeassa astiassa (esim. muki). Kasta kuppikakut sulaan suklaaseen ja anna asettua pieni hetki. Kiinnitä silmät ja suu ja anna kovettua jääkaapissa, kunnes kuorrute on asettunut.
Inspiroidu
Reseptejä

Omenakuppikakut

Hämähäkinseitti-kuppikakut

Banoffee-muffinit

Red velvet cupcakes

Iki-ihanat triokuppikakut

Jalkapallokuppikakut
