
Jonatan ja Ninna, makeaa mahan täydeltä
Näytä tuotteet
Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia) Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkon pehmeä voi nokareina. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Pilko Kick- karkit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa kattilaan. Keitä kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada kulhoon ja anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Vaahdota vispikerma ja vatkaa sen jälkeen lakritsikastike vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista kylmävesi lehdistä ja sekoita lehdet tilkkaan kiehutettua vettä. Sekoita lakritsivaahtoon mascarpone ja lopuksi liivateliemi nauhana.
Paloittele suklaa ja voi metallikulhoon. Sulata vesihauteessa sekoittaen ja lopuksi anna jäähtyä. Erottele kananmuna keltuaisista eri kulhoihin. Kun suklaaseos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, vatkaa keltuaiset seokseen reippaasti. Lisää suola. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokeri. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi. Sekoita valkuais- ja kermavaahto suklaaseokseen nuolijalla laitoja myöden nostellen. Lisää liivateliemi mousseen sekoittaen.
Kostuta kakkulevy vedellä, levitä ohut kerros limecurdia ja täytä ensimmäinen väli suklaamoussella ja toinen taas ohuella kerroksella limecurdia ja lakritsimoussella. Toista tämä kolmeen eri kakkuun. Anna hyytyä jääkaapissa. Hyytymisen jälkeen leikkaa kakut lontoonrae- mallisiksi.
Pilko valkosuklaa ja laita kulhoon. Liota liivatelehtiä vedessä. Mittaa vesi, sokeri ja siirappi kattilaan. Kiehauta 105- asteiseksi. Lisää puristetut liivatelehdet ja kondensoitumaito. Sekoittele hyvin. Kaada seos valkosuklaan päälle kulhoon. Anna olla hetki ja sekoita tasaiseksi. Jaa kolmeen osaan eri kulhoihin. Värjää toinen valkoisella ja kolmas violetilla. Surauta kiilteet sauvasekoittimella tasaiseksi. Pidä sauvasekoitin paikallaan, älä liikuttele sitä, ettei ilmakuplia synny. Anna kiilteen jäähtyä 35 asteiseksi. Sekoittele välillä, ettei pinta kuorretu. Tähän menee noin 30 minuuttia. Kaada kiille pakasteesta nostettujen kakkujen päälle, jotka on asetettu ritilän päälle. Ylimääräinen kuorrute valuu läpi. Anna kuorrutteen jähmettyä hetken rauhassa. Siisti pohja.
Reseptin on luonut Mestarileipurit-ohjelman kilpailijat Jonatan ja Ninna.
Inspiroidu
Reseptejä

Casperin ja Tarun yllätyskakku

Annikan ja Martin yllätyskakku

Kukkakoristeinen kookos-limettikakku

Nean ja Emilyn yllätyskakku

Casper ja Taru, pähkinä purtavaksi

Jonatanin ja Ninnan yllätyskakku
