
Jonatan ja Ninna, makumatka maailmalle
Reseptin ainesosat
Valmistus:
Sekoita suola, vehnäjauhot ja vesi taikinaksi. Taikinan pitäisi olla koostumukseltaan kuin pullataikina. Vaivaa taikina hyvin. Jaa taikina neljään osaan, vaivaa jokainen palloksi. Voitele ja anna levätä. Kaulintaan tarvitaan puhdas liina, joka ei nukkaudu. Kauli yksi taikinapallo kerrallaan. Kun saat ohuen ympyrän, voitele öljyllä ja anna levätä. Laita kädet varovasti taikinan alle ja nosta ylös. Venyttele taikina ilmassa nopeasti, mutta varovasti. Laske pöydälle ja venyttele taikina pöydälle.
Paahda saksanpähkinöitä muutama minuutti pannulla. Murskaa pähkinät tehosekoittimessa karkeaksi, ei jauhoksi. Sekoita keskenään pähkinämurska ja loput ainekset.
Vatkaa tuorejuusto ja sokerit. Sekoita jauhot, huoneenlämpöiset munat ja lisää viimeiseksi kerma. Sekoita, mutta älä ylisekoita.
Vuoraa kakkuvuoanpohja leivinpaperilla ja voitele reunat voilla. Asettele yksi filotaikinalevy pohjalle, niin että se ylittää kakkuvuoan reunat. Voitele filotaikina sulatetulla voilla ja kaada päälle 1/4 baklava-massasta. Laita päälle uudelleen filotaikina, voitele ja lisää massaa. Toista vielä kahdesti ja aseta sen jälkeen vielä yksi filotaikinalevy päälle. Kaada vuokaan juustokakkutäyte ja paista 180 asteessa 45 minuuttia. Poista vuoan reunus ja jatka paistamista 25 minuuttia, kunnes kakun reunus on kultaantunut. Kun kakku on jäähtynyt, kaada päälle loput baklava/siirappimassasta.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Jonatan ja Ninna.
Inspiroidu
Reseptejä

Brownie-jäätelökakku

Rommikakku

Porkkanakakku

Suklaakakkupohja

Ilmava marenkikakku
