
Joulun lahjakakku
Näytä tuotteet
Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 170 °C:seen.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet kulhoon ja sekoita yhteen. Lisää mantelirouhe.
Kääntele jauhoseos voivaahtoon vuorotellen ranskankerman kanssa. Levitä taikina tasaisesti vuokiin ja paista kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä pohjat kuvun alla, jolloin ne säilyttävät mehevyytensä.
Paistoaika: noin 30 - 40 minuuttia
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Kiertoilmauunin lämpötila: 150 °C
Vaahdota kuorrutetta varten voi ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljatahna ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku levittämällä kuorrutetta ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle seuraava pohja ja toista kunnes kaikki pohjat on käytetty. Kuorruta koko kakku tuorejuustokuorrutteella. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi.
Kauli valkoinen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla noin 3 mm paksuksi levyksi. Levitä massa kakun päälle. Kauli vihreä ja punainen sokerimassa levyiksi ja leikkaa levyistä erikokoisia, suorakaiteen muotoisia paloja.
Kiinnitä palat kakun alareunaan elintarvikeliiman avulla. Ylijääneestä massasta voit muotoilla vielä lahjapaketteja kakun päälle. Viimeistele paketit piirtämällä niihin nauhat koristelugeeleillä.
Inspiroidu
Reseptejä

Värillinen kakkupohja

Englantilainen hedelmäkakku

Sitruuna-mansikkakakku

Black forest -joulukakku eli kirsikkainen suklaakuivakakku

Lahjakakku

Lahjapaketit

Joulun kahvikakku

Keltainen yllätyskakku
