
Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella
Reseptin ainesosat
Valmistus:
Valmista marenki Marenkijauhepussin ohjeen mukaan marenkijauheesta ja vedestä.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Mittaa toiseen kulhoon voi ja sokeri, vaahdota käsivatkaimella. Lisää munat yksitellen. Sekoita voi-sokeri-munaseokseen jauhot ja maito vuorotellen.
Levitä sokerikakkumassa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä marenki päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhe. Paista marenkikääretorttupohjaa 150 asteisen uunin alaosassa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuori klementiinit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan yhdessä sokerin ja sitruunan mehun kanssa. Halkaise puolikas vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsen terällä, lisää sekä siemenet että halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivää.
Sekoita pussin sisältö ja kylmä maito keskenään kulhossa. Vaahdota seosta sähkövatkaimen pienimmällä teholla 1 minuutin ajan ja sitten täydellä teholla noin neljä minuuttia.
Kippaa kääretorttu varovasti leivinpaperin avulla nurinkurin pöydälle. Levitä tortulle klementiinihilloke ja suklaamousse. Säästä osa moussesta koristeluun. Kääri torttu rullalle ja siirrä tarjoiluvadille. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen koristelua ja tarjoilua.
Koristele marenkikääretorttu suklaamoussella, klementiinisiivuilla ja kultakimallesuihkeella.
Inspiroidu
Reseptejä

Mehevä nakukakku

Jalkapallokakku

Mustikkacharlotta

Piparkakkukakku

Marenki-browniekakku

Marja-jogurttitäyte
