
Neea ja Emily, pähkinä purtavaksi
Näytä tuotteet
Nypi voi, sokeri, vehnäjauho ja suola kulhossa. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.
Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä kasaan 10-15 minuuttia.
Paahda pähkinöitä pannulla 5-7 minuuttia. Irrota kuoret.
Keitä sokeria ja vettä, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin ja kaada leivinpaperin päälle.
Blendaa pähkinät, sokeri, öljy ja suola yhteen, kunnes sileää.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää sekaan maissitärkkelys,vehnäjauhot ja vaniljatahna ja sekoita kunnes sileää.
Kuumenna maito kattilassa ja kaada sitten keltuais seokseen koko ajan vispaten.
Kaada koko seos takaisin kattilaan ja kiehauta kunnes sakenee.
Siivilöi seos ja lisää joukkoon 25 g voita kolmessa osassa. Laita kelmu päälle ja anna jäähtyä.
Edellisen massan jäähdyttyä, vaahdota 75 g voita ja lisää sitten sekaan praline.
Lisää aiemmin valmistettu massa neljässä osassa, mutta älä vatkaa liikaa, muuten löystyy.
Laita valkuaiset yleiskoneen kulhoon ja vaahdota.
Keitä sokeria ja vettä kunnes lämpötila nousee 120 asteiseksi. Valuta ohuena nauhana valkuaisten sekaan.
Jäähdytä vatkaamalla.
Koristele.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Neea ja Emily.
Inspiroidu
Reseptejä

Oskari ja Mari, makumatka maailmalle

Riikka ja Reetta, tuulihatut pääroolissa

Anna ja Laura, afternoon tea

Vadelmakiillekakku

Anna ja Laura, pähkinä purtavaksi

Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella

Riikka ja Reetta, nimikkoleivos

Kauhistuttavat Halloween -kuppikakut
