
Oskari ja Mari, makumatka maailmalle
Näytä tuotteet
Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva (tai jos kuivahiiva, sekoita se jauhojen joukkoon). Lisää kardemumma, sokeri ja suola. Lisää osa jauhoista ja sekoita. Lisää jauhoa vähitellen lisää. Lisää sulatettu tai pehmitetty voi. Anna koneen pyöriä, kunnes se irtoaa reunoista (tai käsin vaivatessa taittele käsin). Anna kohota n. 20-30 minuuttia. Kauli ohueksi levyksi pellille ja anna kohota hetki, noin 10minuutin ajan. Voitele kananmunalla, sokerilla, kanelilla sekä mantelilastuilla. Paista noin 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kolmiomaiseksi paloiksi (2 tai 3 palaa per leivos). Halutessasi voit sivellä pullan päälle jälkikäteen vielä voita.
Kaavi vaniljatangosta siemenet pois. Laita kattilaan maito, sokeri sekä vaniljatangon siemenet sekä tanko. Mittaa metallikulhoon keltuaiset, kananmunat ja perunajauho. Liota liivatteet ja laita ne eri metallikulhoon voin kanssa. Anna maidon kiehahtaa, jonka jälkeen kaada seos ohuena nauhana siivilän avulla munien sekaan koko ajan vatkaten käsin.
Tee vesihaude: Laita vettä kattilaan ja nosta metallikulho (jossa kreemi) kattilan päälle. Sekoita lähes kokoajan ja anna kreemin kypsyä noin 84 asteiseksi. Tämän jälkeen kaada seos liivate-voin päälle ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Sekoita jäähtynyt kiisseli varovasti nuolijalla mascarponen sekaan. Lisää tomusokeria ja vanilja-aromia oman maun mukaan. Lisää pursotinpussiin, jossa tähtitylla tai muu haluamasi tylla.
Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle. Lisää suola. Kun suklaa on sulanut ja seos vähän jäähtynyt, on suklaakastike valmista.
Pilko mansikat. Lisää sekaan limen mehu sekä kuoriraaste (huuhtele limet ennen käyttöä). Lisää tomusokeri ja anna marinoitua jääkaapissa noin 30 minuutin ajan.
Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Sekoita sokeri, suola ja kaneli. Vatkaa käsin kevyeksi vaahdoksi, lisää vaniljauute ja pyöritä mantelit siinä. Pyöritä mantelit sokeri-suola-kaneli -seoksessa ja levitä pellille. Paahda 10 minuuttia erissä ja kääntele manteleita välissä, etteivät ne pala. Kokonaispaistoaika on noin 25 minuuttia.
Rouhi noin 4 dl pähkinöitä, jotka menevät pullan väliin.
Leikkaa pullat paloiksi, pursota vaniljakreemiä ja suklaakastiketta, lisää rouhitut pähkinät sekä marinoidut mansikat. Toista. Päällimmäiseksi lisää halutessasi myös syötäviä kukkia koristeeksi.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Oskari ja Mari.
Inspiroidu
Reseptejä

Riikka ja Reetta, tuulihatut pääroolissa

Kauhistuttavat Halloween -kuppikakut

Neea ja Emily, afternoon tea

Anna ja Laura, vedetään överiksi

Neea ja Emily; suklaata, suklaata

Rapeat tuulihatut
