
Oskarin ja Marin yllätyskakku
Näytä tuotteet
Sekoita mantelijauho, tomusokeri, perunajauho, munat sekä keltuaiset keskenään. Vatkaa valkuaiset niin, että lisäät sokeria vähitellen, kunnes marenki on kiiltävää ja paksua. Kääntele nuolijalla varovasti taikinaan. Lisää lopuksi jäähdytetty voisula sekä vadelmat, jotka on pyöritetty perunajauhossa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa n. 5min. Stanssaa 2 rengasvuoan kokoista, ympyrän muotoista palaa. Vuoan koko 22cm halkaisijaltaan.
Sulata mustikat mikrossa ja siivilöi. Kuumenna mustikat kattilassa (nesteosuus käytetään kostuttaessa kakkua) ja kerma. Sekoita mustikat valkosuklaan sekaan, sekoita tasaiseksi ja siirrä pursotinpussiin. Anna jähmettyä jääkaapissa. Ganache on valmis kun se on jähmettynyt.
Vaahdota sokeri ja voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä voi-sokeri seoksen kanssa. Pyörittele taikinasta tankoja ja painele niistä tasaisia. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20min (kullan ruskeiksi). Anna jäähtyä ja murenna keksit. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kuorruta sillä keksimuru. Anna jäähtyä jääkaapissa. Rouhi jäähtynyt suklaa-keksimassa halutessasi pieneksi rouheeksi kakun väliin.
Laita pienempään rengasvuokaan reunakalvo. Laita stanssattu pohja sinne, kostuta mustikkamehulla. Pursota tasaisesti pohjan päälle mustikkaganachea, levitä keksimurua, pursota ganache sekä levitä keksimurua. Pakasta. Kun tämä on suhtkoht jäässä, siirrä se pellille, jonka päällä on silikonimatto.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarpone, jogurtti sekä suurin osa pyreestä keskenään. Liota liivatteet. Kuumenna pieni osa pyreestä ja liota siihen liivatteet. Anna hiukan jäähtyä ja sekoita kylmään massaan. Lisää tomusokeria tarvittaessa. Kun mousse on valmis, siirrä se pursotinpussiin. Hae pakkasesta pienempi kakku, jossa täytteet ja pohjat. Nosta isompi rengasvuoka päälle, sekä laita siihen myös reunakalvo. Poista pienemmästä rengasvuoasta (jossa pohjat ja täytteet) reunakalvo ja siirrä se isomman vuoan sisälle.
Pursota vuokaan (täyteen asti) tai jos vuoka on isompi, tasoita esim. lusikalla pinta sileäksi. Siirrä pakkaseen ja anna pakastua kokonaan, ennen kuin lisäät glazen päälle. Kun kakku on jäässä, “silitä” kakun reunaa kädellä, jotta saat siitä pyöreän reunan. Siirrä kakun alle kakkupahvi, jotta sen liikuttaminen on helpompaa. Nosta jäinen kakku jäähdytysritilälle, jonka alla on astia johon glaze valuu.
Halutessasi voit lisätä tuoreita tai kuivattuja syötäviä kukkia.
Sulata isomaltoosi kattilassa varovasti kunnes se on kirkasta ja juoksevaa. Sekoita väri joukkoon ja levitä leivinpaperille (uunipellin päällä) ripottele kultatomua vähän pinnalle. Seoksen ollessa vielä lämmin, ripottele kukkia hieman pinnalle. Anna jäähtyä ja riko varovasti siitä ”lasinsiruja”.
Vinkki: Voit myös maalata koristeita elintarvikemaalilla. Voit myös tehdä maalin itse sekoittamalla vahvaa alkoholia ja kultatomua.
Valmista kaksi eriväristä glazea samanaikaisesti. Kiehauta kahdessa kattilassa vesi, sokeri, glukoosisiirappi. Jaa kahteen osaan kondensoitu maito, liivatteet sekä candymeltsit, jotta saat tehtyä tasaisesti kaksi glazea samanaikaisesti. Yhdistä candymelts, kondensoitu maito ja liotetut liivatteet. Sekoita tasaiseksi molemmat glazet (aloita valkoisesta) pinnan alla ja jäähdytä käyttölämpötilaan, 32-33 asteiseksi. Ota pieni osa valkoista glazea ja sekoita siihen violettia elintarvikeväriä.
Kaada mitta-astiaan (kannuun) vuorotellen eri glazea useaan otteeseen. Kaada ensin violettia, sitten mustaa glazea, sitten valkoista glazea, älä sekoita kultaväriä mukaan. Kaada musta-valkoseosta-violettiglazea jäiselle kakulle (käytä palettiveistä apuna tarvittaessa) ja viimeistele kultaisella elintarvikevärillä kulmapaletin avulla.
Siirrä kakku lastan avulla samalla pyörittäen kakun alareunaa jäähdytysritilää vasten haluamallesi tarjoiluastialle.
Koristele alareuna kuivatuilla syötävillä ruusunterälehdillä. Koristele kakun päällinen isomaltoosikoristeilla, marjoilla sekä kuivatuilla syötävillä kukilla sekä tuoreilla syötävillä kukilla.
Suositellaan tarjottavaksi heti, glaze muuttuu kylmässä helposti mattamaiseksi.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Oskari ja Mari.
Inspiroidu
Reseptejä

Saran ja Niinan yllätyskakku

Vegaaninen Terrazzo-kakku

Riikka ja Reetta, makeaa mahan täydeltä

Kukkakoristeinen kookos-limettikakku

Neea ja Emily, tuulihatut pääroolissa

Riikka ja Reetta, fantasiakakku
