Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon öljy, vaniljapasta, ranskankerma, valkoviinietikka.
Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja suola.
Siivilöi jauhot munavaahtoon varovasti käännellen.
Jaa taikina tasan 3 osaan ja lisää seuraavat raaka-aineet:
Minttuchocopohjaan:
3 rkl kaakaojauhetta
80 g Rouhittua minttusuklaata
Mustikka-kardemummapohja:
2.5 rkl vehnäjauhoja
1-2 tl Kardemummaa
Omena-inkivääripohja:
2.5 rkl vehnäjauhoja
1 tl Jauhettua inkivääriä
0.5 tl Raastettua inkivääriä
Kaada minttuchocopohja 24 cm irtopohjavuokaan, samoin inkivääripohja. Kardemummapohja neliövuokaan (puolikkaan pellin kokoinen).
Paista n. 10-15 minuuttia, tai kunnes puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
Kostutukseen maitoa, joka maustettu 1 tl vaniljatahnalla.
Laita liivatelehdet likoamaan.
Vaahdota kerma.
Soseuta mintunlehdet maidon ja aromin kanssa.
Notkista tuorejuusto, lisää minttumaito ja sokeri.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumennettuun likööriin.
Sekoita liivatelikööri tuorejuustoseokseen.
Kääntele joukkoon lopuksi kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.
Leikkaa veitsellä suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.
Vaahdota vispikerma vaahdoksi samalla lisäten vaniljakreemijauhetta. Mausta sokerilla ja pursota kerma leivoksen päälle ruusunlehtityllalla aaltokuviota.
Raasta päälle suklaata ja laita mintunlehtiä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa mikron kestävään kulhoon kerma, glukoosi ja vaniljatahna.
Kuumenna mikrossa.
Lisää liivatteet joukkoon ja kaada seos siivilän läpi rouhitun valkosuklaan päälle.
Sekoita sauvasekoittimella sileäksi.
Lisää mustikkasose ja likööri ja sekoita.
Laita seos kulhoon, peitä pinta kelmulla ja vie kylmään hyytymään aivan kylmäksi. Käy välillä sekoittamassa massaa, jotta se hyytyy tasaisesti.
Vaahdota seos ilmavaksi sähkövatkaimella.
Leikkaa ympyrämuotilla pohjasta paloja.
Pursota 14 mm tähtityllalla ganachea pohjan päälle .
Sulata isomaltoosisokeri kattilassa ja kaada silikonimatolle aivan ohueksi levyksi nopeasti, sillä maltoosi alkaa jähmettymään. Värjää toinen puoli vihreällä väriaineella hammastikulla raidoittamalla. (Nämä tulee Omena-inkivääri leivokseen) Toinen sinisellä väriaineella hammastikulla raidoittamalla.
Anna kovettua ja halkaise pieniä paloja.
Koristele leivokset tuoreilla mustikoilla ja sinisillä isomaltoosisokerikoristeilla, puolukanvarvuilla.
Laita liivatelehdet likoamaan.
Vaahdota kerma.
Notkista tuorejuusto, lisää omenasose, sokeri, väri ja makuaromi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumennettuun likööriin.
Sekoita liivatelikööri tuorejuustoseokseen.
Kääntele joukkoon lopuksi kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.
Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin.
Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi.
Lisää mukaan hunaja, aromi ja vihreä elintarvikeväri.
Lisää kuivat aineet ja sekoita.
Kaada taikina pahvimukeihin noin puoleenväliin mukia.
Laita mikroon täydelle teholle n. 1–2 minuutin ajaksi, että kakku on kypsää.
Anna jäähtyä. Ota kakku mukista pois leikkaamalla muki auki sivusta.
Leikkaa leivokset neliöiksi.
Koristele leivokset vihreillä isomaltoosipaloilla ja sammaleella.
Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita sekaisin. Sulata voi. Lisää kuivien aineiden joukkoon vaniljavanukas, kananmuna, maito ja sulatettu voi. Sekoita hyvin lusikalla, mutta älä vatkaa taikinaa.
Kuumenna paistoöljy pienessä kattilassa 165-170 asteiseksi.
Nosta ruokalusikalla munkkitaikinaa kuuman öljyn joukkoon ja paista pieniä munkkeja noin 5 minuutin ajan. Paista ensiksi yksi munkki ja halkaise se. Näin näet, onko paistoaika munkeille sopiva. Jos munkki on sisältä taikinainen, lisää paistoaikaa.
Paista useampi munkki kerrallaan, kunhan munkeilla on tilaa turvota paiston aikana.
Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele hienossa sokerissa ja jäähtymisen jälkeen vielä lumijauheessa.
Vaahdota kerma ja vaniljakreemijauhe. Notkista tuorejuusto ja lisää baileys joukkoon.
Sekoita kaikki nopeasti keskenään voimakkaasti vatkaten.
Jätä täyte sen verran löysäksi, että saat sen pursotettua.
Laita täyte pursotinpussiin jossa täyttötyllä ja pursota munkkien sisään.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Riikka ja Reetta.
Inspiroidu