
Riikka ja Reetta, fantasiakakku
Näytä tuotteet
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Yhdistä isommassa kulhossa vehnäjauhot, sokeri, kookoshiutaleet ja ruokasooda. Pienemmässä kulhossa yhdistä kookosmaito, piimä, kananmuna ja vaniljatahna. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä, sekoita nesteen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet aineet nesteisiin nopeasti sekoittaen. Kaada taikina kahteen 20 cm irtopohjavuokaan. Paista uunissa noin 40-50 min tai kunnes puutikkuun ei tartu taikinaa.
Vaahdota kerma.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja ananassose keskenään.
Sekoita puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa ananas sosetta.
Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Lusikoi kookosmaidosta ainoastaan pinnalla oleva valkoinen, kiinteä rasvaosa kulhoon. Säästä vesiosa kostutukseen. Vaahdota kookosrasva ja vispikerma. Notkista tuorejuusto, lisää tomusokeri. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa malibua ja sekoita liivateseos tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi kermakookosvaahto.
Laita valkuaiset ja sokeri metallikulhoon ja aseta kulho vettä sisältävän kattilan päälle. Vesi ei saa ylettyä kulhon pohjaan, vaan kuuma vesihöyry kuumentaa kulhon. Laita levy päälle ja anna veden kiehua. Vatkaa valkuaisia ja sokeria käsin esim. pallovatkaimella, kunnes sokeri sulaa ja seos on kädelle kuumaa. Seosta ei tarvitse kokeilla kädellä, vaan seos on tarpeeksi kuuma, kun sokeri ei enää rohise vatkaimen ja kulhon välissä. Lämpötila on tällöin n. 60 astetta eli lämpötila, jossa valkuaiset kypsyvät. Ota valkuais-sokeri-seos pois levyltä ja vatkaa sitä sähkövatkaimella kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi ja on paksua ja kiiltävää (vatkaimen tehosta riippuen n. 5-10 minuuttia). Jatka vatkaamista pienemmällä teholla. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina joukkoon yksitellen. Jatka vatkaamista vielä reilusti. Mausta hieman makupastalla.
Riisipaperikoralli:
Kaada rypsiöljyä pannulle ja kuumenna se kiehuvaksi.
Saksi riisipaperista haluamasi kokoisia paloja ja nosta ne yksitellen kiehuvaan öljyyn ja anna sihahtaa valkoiseksi lastuksi. Nosta välittömösti pihdeillä pois öljystä paperin päälle. Anna jäähtyä.
Värjää tomuvärillä sivellintä käyttäen.
Simpukka
Värjää sokerimassa oranssilla, pyöritä pallo ja kauli se pyöreäksi levyksi.
Paina kammalla jälkiä ja paina syömäpuikoilla keskeltä vastakkain. Taita simpukaksi.
Jätä kuivumaan niin, että simpukka pysyy auki.
Laita simpukan sisälle sokerimassasta pyöritetty kultaisella tomuvärillä värjätty helmi.
Leikkaa kakkupohjat puoliksi. Laita 20 cm irtopohjavuokaan ensimmäinen pohja, aseta reunakalvo ja suihkauta vuokaspray reunakalvoon. Kostuta ja laita puolet ananasmoussesta. Aseta seuraava pohja, kostuta ja levitä pina colada täyte. Pohja, kostutus ja loput ananasmoussesta. Laita viimeinen pohja ja kostuta. Vie kylmään hyytymään.
Vedä palettiveitsellä ensin murupinta vaalealla voikreemillä ja vie kylmään.
Ota osa voikreemistä kulhoon ja värjää oranssilla pastavärillä, ja loput keltaisella pastavärillä. Laita oranssia kreemiä kakun alareunaan. Yläreunaan ja kakun pinnalle keltaista kreemiä. Levitä palettiveitsellä tasaiseksi.
Koristele kakku kruunulla, riisipaperikoralleilla ja simpukoilla.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Riikka ja Reetta.
Inspiroidu
Reseptejä

Saran ja Niinan yllätyskakku

Vegaaninen Terrazzo-kakku

Riikka ja Reetta, makeaa mahan täydeltä

Nean ja Emilyn yllätyskakku

Oskarin ja Marin yllätyskakku

Riikka ja Reetta, suklaata, suklaata
