
Riikka ja Reetta, finaalikakku
Näytä tuotteet
Sekoita keskenään sulatettu ja jäähdytetty voi, huoneenlämpöinen piimä ja kananmunat, vanilja ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon sekoittaen.
Kaada taikina kahteen 24 cm vuokiin.
Paista 200 asteessa noin 35 minuutin ajan.
Mausta tämä pohja vaniljalla.
Valmista pohjataikina toiseen kertaan ja jaa se 2 eri kulhoon. Ota limepohjataikinaa vähemmän.Suurempi pohjamäärä eli appelsiini-mangopohja mausta appelsiinin kuoriraasteella sekä appelsiini makuaromilla. Pienempi pohjamäärä eli limepohja mausta limen kuoriraasteella.
Jaa appelsiinitaikina 2 kpl 17 cm vuokiin ja limepohja 1 kpl 10 cm vuokaan.
Rouhi, suolaa ja paahda pähkinät.
Laita pilkottu suklaa ja 2.5 dl vispikermaa mikron kestävään kulhoon.
Lämmitä mikrossa n. 10-15 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
Jätä hetkeksi sivuun jäähtymään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa tällä välin 5.5 dl vispikermaa vaahdoksi.
Vatkaa notkistettu tuorejuusto.
Lisää myös jäähtynyt suklaa, sokeri ja pähkinät joukkoon kunnolla sekoittaen.
Sekoita liivatelehdet kuumennettuun maitoon.
Lisää liivate ohuena nauhana muun täytteen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Kääntele kermavaahto joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Pese ja raasta appelsiinin kuori raastimen hienolla terällä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, kuoriraaste, sokeri ja mangosose.
Purista liivatteet ja sulata tilkkaan kuumaa mangososetta.
Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
Lopuksi kääntele kerma joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Pese ja limen kuori raastimen hienolla terällä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, kuoriraaste ja sokeri.
Purista liivatteet ja sulata tilkkaan kuumaa limemehua.
Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
Lopuksi kääntele kerma joukkoon.
Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi, aikaa kuluu noin 8 minuuttia.
Älä sekoita sokerilientä ennen kuin se on 110-asteinen, muuten se voi kristallisoitua.
Erottele valkuaiset keltuaisista.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon vatkaten samalla suurella teholla.
Vatkaa kunnes marenki jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
Kaikkien kolmen kakun kokoaminen tehdään samalla tavalla.
Halkaise kakkupohja 3:een osaan.
Laita kakkuvuokaan alimmaiseksi kakkupohja, ja reunakalvo jonka suihkutat vuokaspraylla.
Kostuta pohjaa hieman ja lisää täyte.
Laita seuraava pohja, kostuta ja lisää täyte.
Laita viimeinen pohja ja kostuta.
Vie kakut kylmään hyytymään.
Pyöritä pillit kelmuun, jotta ne eivät ota kosteutta kakun sisällä.
Nosta kakut kakkupahvien päälle.
Levitä voikreemi ohuelti, jotta saat murut kiinnitettyä. Laita tukipillit 2 alimpaan kakkuun ja leikkaa saksilla kakunpinnan mukaan. Vie kakut kylmään hetkeksi.
Alimmainen kakku:
Värjää marenki oranssiksi ja levitä se kakun päälle ja reunoille. Tee palettiveitsen kärjellä kuviot pintaan.
Keskimmäinen kakku:
Laita valkoista marenkia oranssin marengin joukkoon, jotta saat vaaleampaa oranssin sävyistä marenkia ja levitä marengin pinta palettiveitsellä, vedä lopuksi kuvioraapalla raidat.
Ylimmäinen kakku:
Levitä vaaleaa (ei aivan valkoista, ihan minimäärä oranssia) marenkia kakun päälle ja levitä tasaiseksi.
Liota riisipaperia vedessä n.1 min jonka jälkeen asettele se pyykkipojilla muotoilulle silikonimatolle.
Maalaa reunat oranssilla tomuvärillä ja kuivata 70 asteisessa uunissa vähintään tunti.
Sulata isomaltoosi kattilassa ja kaada silikonimatolle. Värjää hammastikulla ja keltaisella värillä raitoja maltoosin pintaan. Tee tämä reippaasti sillä se jähmettyy nopeasti.
Sulata kuorrutetesuklaa mikrossa.
Laita pursotinpussii ja pursota pyöreä pallo reunakalvolle. Nosta reunakalvoa toisesta päästä jotta suklaa valuu.
Vie kuivumaan esim 2 lasin väliin, jotta lehdet kuivuvat u-muotoon.
Vie reunakalvot kylmään jonka jälkeen irrota lehdet.
Pursota suklaasta litteä pyöreä "alusta" johon kiinnität suklaan avulla lehtiä.
Pursota lopuksi kukan keskelle hieman suklaata.
Värjää oranssilla tomuvärillä, käytä isoa pehmeää sivellintä.
Kasaa kakut päällekäin.
Koristele neilikoilla, isomaltoosikoristeilla, riisipaperipurjeilla ja puolukanvarvuilla. Ylimmän kakun päälle aseta suklaakukka.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailija Riikka ja Reetta.
Inspiroidu
Reseptejä

Pääsiäisen sammalkakku

Annika ja Martti, makeaa mahan täydeltä

Riikka ja Reetta: Yllätyskakku

Ylioppilaslakkikakku

Porokakku

Romanttinen prinsessakakku
