
Riikka ja Reetta, makeaa mahan täydeltä
Näytä tuotteet
Vaalea kakkupohja
Kostutus 3 dl maitoa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Kuumenna salmiakki-mixeri kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatelehdet.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja vatkaa joukkoon salmiakki-liivateseos ja musta pastaväri.
Lisää salmiakkituorejuusto vispikerman joukkoon.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Kuumenna puolet vadelmasoseesta mikrossa ja sulata siihen liotetut liivatelehdet.
Pilko vadelmat veitsellä pieniksi paloiksi.
Notkista tuorejuusto kulhossa ja vatkaa joukkoon vadelmaliivateseos, vadelmamakupasta, elintarvikeväri ja tuoreet vadelmanpalat.
Lisää seos vispikerman joukkoon.
Valmista kuorrute. Vatkaa tuorejuusto ja kerma ja kunnes kuorrutteesta tulee paksua ja kuohkeaa. Värjää pinkillä elintarvikevärillä ja mausta vadelmapastalla.
Laita Hopeatoffeet pieneen kattilaan yhdessä kerman kanssa. Keitä lieden keskilämmöllä sekoitellen, kunnes toffeepalat ovat sulaneet kerman joukkoon. Jatka tämän jälkeen keittämistä vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Värjää mustalla pastavärillä.
(Valkosuklaan temperointi:)
1. vaihe (lämmitys): 40 astetta
2. vaihe (jäähdytys): 26–27 astetta
3. vaihe (lämmitys): 25–29 astetta
Hienonna 200 g suklaa aivan hienoksi veitsellä. Laita se korkeareunaiseen kulhoon. Nosta astia mikroon ja käytä mikroa sulatusteholla puoli minuuttia kerrallaan välillä sekoittaen.Jatka tätä kunnes suklaa on 1. vaiheen lämpöinen. Mittaa lämpötila mittarilla.
Nosta kulho suurempaan kulhoon kylmän vesihauteen päälle. Sekoita ja jäähdytä 2. vaiheen lämpötilaan. Nosta kulho takaisin mikroaaltouuniin ja jatka 15–30 sekunnin lämmitystä sulatusteholla 3. vaiheen lämpötilaan. Värjää mustalla suklaavärillä.
Suklaakruunun tekeminen:
Lusikoi sulatettu ja temperoitu valkosuklaa pursotinpussiin. Puhalla pieni ilmapallo. Aseta ilmapallo pieneen mukiin pystyyn. Pursota suklaa kruunun muotoon ilmapallon päälle. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Riko ilmapallo tekemällä siihen pieni reikä. Väritä pensselillä kruunun kärjet pinkillä tomuvärillä.
Leikkaa kakkupohja 4 osaan. Laita ensimmäinen pohja 20 cm irtopohjavuokaan ja kostuta. Aseta reunakalvo vuokaan ja suihkuta se vuokaspraylla. Levitä pohjan päälle vadelmatäyte. Murskaa ufokarkkeja ja ripottele muruja täytteen päälle. Laita seuraava kakkupohja täytteen päälle ja kostuta. Levitä pohjan päälle salmiakkitäyte. Pohja, kostutus ja vadelmatäyte. Lopuksi viimeinen pohja ja kostutus. Vie kakku kylmään. Kun täytteet ovat hyytyneet, ota irtopohjavuoan reunat ja reunakalvo irti.
Tee tuorejuustokreemillä ensin murupinta, jonka jälkeen käytä hetki pakkasessa.
Levitä palettiveitsellä toinen tasainen pinta ja reunat. Vie kylmään.
Pursota kakun reunalle salmiakkidrippiä.
Dripin oltava jämäkkää, mutta silti pursotettavaa.
Laita ufokarkit minigrippussiin, kääri keittiöpyyhkeen sisään ja murskaa kaulimella muruksi.
Koristele kakun pinta pinkillä tuorejuustopursotuksilla, karkkimurskalla, koristerakeilla.
Aseta musta suklaakruunu kakun keskelle ja laita kruunuun ufokarkkeja.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Riikka ja Reetta.
Inspiroidu
Reseptejä

Casper ja Taru, makeaa mahan täydeltä

Jonatan ja Ninna, makeaa mahan täydeltä

Mustikkatäytekakku

Annika ja Martti, fantasiakakku

Riikka ja Reetta, fantasiakakku

Riikka ja Reetta, suklaata, suklaata
