
Riikka ja Reetta, nimikkoleivos
Näytä tuotteet
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille ja suihkuta se
vuokaspraylla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy, ranskankerma, valkoviinietikka ja punainen väri. Sekoita keskenään jauhot, vaniljapasta, leivinjauhe ja suola. Siivilöi jauhot punaiseen munavaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 10-15 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltä kiinteältä.
Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Levitä suklaarouhe pellille leivinpaperin päälle ja paahda
175 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes väri on kevyesti ruskistunut. Varo polttamasta
suklaata! Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Mittaa toiseen kulhoon valmiiksi tuorejuusto. Laita suklaarouhe kattilaan yhdessä kuohukerman kanssa. Keitä lieden keskiteholla välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaahiput ovat sulaneet. Sekoita joukkoon liotetut liivatteet. Jäähdytä hetki. Yhdistä valkosuklaakerma-seos tuorejuuston kanssa rauhallisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto sitten seoksen joukkoon.
Keitä karpalot kattilassa soseeksi ja paseeraa sen jälkeen siivilän läpi.
Laita liivatteet likoomaan.
Kuumenna pyre kattilassa ja lisää siihen sokeri sekä liivatelehdet.
Vala gele pieniin puolipallomuotteihin ja laita pakkaseen.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Punnitse valkosuklaa mikroaaltouunin kestävään kulhoon.
Mittaa kattilaan sokeri, vesi, glukoosisiirappi ja kerma erilliseen astiaan odottamaan. Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Lisää kerma ja nosta seos pois liedeltä. Lisää liotetut liivatelehdet ja sekoita hyvin nuolijalla niin, että liivatelehdet liukenevat seokseen. Värjää seos punaisella elintarvikevärillä. Kaada kuuma seos valkosuklaan päälle. Sekoita kuorrute sauvasekoittimella tasaiseksi, varo kuitenkin ilmakuplien muodostumista. Siivilöi kuorrute. Anna kuorrutteen jäähtyä 30-32 asteiseksi. Kuorrute on kaadettaessa paksua, mutta kuitenkin juoksevaa.
Piirrä paperille haluamasi näköinen sydän. Laita päälle reunakalvon pala ja spritsaa suklaa sydämen viivoja pitkin. Vie pakkaseen kovettumaan. Irrota suklaakoristeet reunakalvoista.
Värjää kultatomuvärillä pensselin avulla.
Pursota täytettä muottiin ja laita karpalogele joukkoon.
Paina pohja paikalleen.
Vie muotti pakkaseen.
Irrota jäätyneet leivokset muotista.
Aseta leivokset ritilän päälle.
Kaada valkosuklaakiille jokaisen leivoksen päälle.
Koristele sydämellä ja lehtikullalla.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Riikka ja Reetta.
Inspiroidu
Reseptejä

Oskari ja Mari, makumatka maailmalle

Riikka ja Reetta, tuulihatut pääroolissa

Anna ja Laura, afternoon tea

Vadelmakiillekakku

Anna ja Laura, pähkinä purtavaksi

Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella

Kauhistuttavat Halloween -kuppikakut

Sara ja Niina, afternoon tea
