
Riikka ja Reetta, pähkinä purtavaksi
Näytä tuotteet
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset erikseen.
Rouhi suklaa.
Sekoita huoneenlämpöinen voi, keltuaiset, suklaarouhe, manteli- ja pistaasirouhe sekä jauhot kulhossa.
Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi.
Nostele vaahto suklaaseoksen joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperilla ja vuokaspraylla suihkutettuun vuokaan.
Paista uunissa 20-25 min.
Jos pistaaseissa on ruskea pinta, laita ne kulhoon ja kaada päälle kuumaa vettä, liota 5-10 min. Siivilöi pistaasit talouspaperille ja kuivaa kuorikerrosta, kunnes vihreä väri tulee esiin.
Mittaa kulhoon pistaasit, tomusokeri, öljy ja 1 rkl kermaa.
Aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Lisää kermaa sen mukaan, kuinka paksua/juoksevaa tahnaa haluat.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa mikron kestävään kulhoon kerma, glukoosi ja vaniljatahna.
Kuumenna mikrossa .
Lisää liivatteet joukkoon ja kaada seos siivilän läpi rouhitun valkosuklaan päälle.
Sekoita sauvasekoittimella sileäksi.
Lisää pistaasitahna ja sekoita.
Laita seos kulhoon, peitä pinta kelmulla ja vie kylmään hyytymään aivan kylmäksi.
Vaahdota seos ilmavaksi sähkövatkaimella.
Paina cocktailtikut pähkinöihin.
Mittaa sokeri paistinpannulle ja kuumenna hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää lämpöä ja keitä sokeri vaalean ruskeaksi. Kääntele varovasti mutta älä sekoita, sillä sokeri kiteytyy helposti.
Nosta pannu liedeltä ja nosta pähkinä kerrallaan sokerisiirapissa, pähkinän tulee olla kauttaaltaan peitettynä.
Teippaa sokeripähkinä työtason reunaan niin, että siirappi valuu pähkinästä kohti lattiaa. "Siirappihännän" voi katkaista saksilla.
Sokeri alkaa nopeasti jähmettymään, joten käytä pannua välillä hellalla jotta sokeri notkistuu.
Anna pähkinöiden jäähtyä ja kovettua. Irrota pähkinöistä varovasti tikut, kun sokeri on kovettunut.
Laita tylla pursotinpussiin, sekä pistaasiganache.
Leikkaa pohja suorakaiteen muotoisiksi paloiksi ja pursota ganache palojen päälle. Koristele siirappipähkinöillä, pistaasirouheella ja orvokeilla.
Aseta palat tarjoilualustalle.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Riikka ja Reetta.
Inspiroidu
Reseptejä

Vadelmakiillekakku

Riikka ja Reetta, afternoon tea

Annika ja Martti, pähkinä purtavaksi

Rapeat tuulihatut

Riikka ja Reetta, nimikkoleivos

Riikka ja Reetta, tuulihatut pääroolissa
