Laita leivinpaperi kahden 24 cm vuoan pohjalle ja suihkuta vuoat vuokaspraylla
Sekoita keskenään sulatettu ja jäähdytetty voi, huoneenlämpöinen piimä ja kananmunat ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon sekoittaen.
Kaada taikina kahteen 24 cm vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 35 min tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa.
Mittaa kattilaan sokeri, vesi, glögi ja mausteet. Anna porista 5-10 minuuttia.
Jos hillon pinnalle muodostuu vaahtoa, kaavi se kauhalla tai lusikalla pois.
Siivilöi mausteet pois ja lisää kokonaiset vadelmat.
Jäähdytä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Yhdistä jäähtynyt suklaasula, vaniljarahka, väriaine ja piparkakkumauste. Lisää seos kermavaahdon joukkoon.
Lämmitä glögi mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää täytteeseen.
Sekoita joukkoon lopuksi nuolijalla käännellen vadelmat.
Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi, aikaa kuluu noin 8 minuuttia. Älä sekoita sokerilientä ennen kuin se on 110-asteinen, muuten se
voi kristallisoitua.
Erottele valkuaiset keltuaisista.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon vatkaten samalla suurella teholla.
Värjää osa marengista vaaleanpunaiseksi.
Suklaan temperointi:
1. vaihe (lämmitys): 40 astetta
2. vaihe (jäähdytys): 26–27 astetta
3. vaihe (lämmitys): 25–29 astetta
Hienonna suklaa hienoksi veitsellä ja laita kulhoon. Nosta astia mikroon ja käytä mikroa sulatusteholla puoli minuuttia kerrallaan välillä sekoittaen.
Jatka tätä kunnes suklaa on 40 asteen lämpöinen. Mittaa lämpötila mittarilla.
Nosta kulho suurempaan kulhoon kylmän vesihauteen päälle. Sekoita ja jäähdytä 26-27 asteen lämpötilaan. Nosta kulho takaisin mikroaaltouuniin
ja jatka 15–30 sekunnin lämmitystä sulatusteholla 25-29 asteen lämpötilaan.
Levitä reunakalvon päälle ohut kerros suklaata. Reunakalvon tulee olla niin päin, että reunat nousevat hieman ylöspäin .
Vedä kuvioraapalla raitoja koko reunakalvon mitalla. Paina niin kovasti, että suklaaseen jää kunnon vaot.
Käännä spiraalit sitten rullaksi leikkuulaudan päälle. Anna jähmettyä hetki ja siirrä sitten hetkeksi pakastimeen. Irrota spiraalit "vetämällä" kalvon
reunoista varovasti. Leikkaa koristeiden päät poikki.
Sulata isomaltoosisokeri ja kaada silikonimaton päälle ohueksi levyksi. Kasta hammastikku vaaleanpunaiseen pastaväriin ja vedä raitoja levyn pinnalle. Ripottele pinnalle kuivattua vadelmaa.
Kun sokeri on kovettunut, hakkaa se pieniksi paloiksi.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja niin että saat kolme osaa.
Aseta ensimmäinen pohja irtopohjavuokaan, laita reunakalvo vuoan reunoille ja suihkuta kalvo vuokaspraylla. Kostuta pohja ja laita glögihillo pohjan päälle ja puolet täytteestä.
Pohja, kostutus, hillo ja täyte.
Tämän jälkeen laita viimeinen kakkupohja kanneksi ja kostuta. Vie kylmään jähmettymään.
Laita pintaan ensin voikreemi, jotta saat kakkupohjan murut “kiinnitettyä”. Laita kylmään.
Kuorruta kakku italialaisella marengilla, vaaleanpunainen marenki kakun alareunaan ja valkoinen kakun yläreunaan ja pintaan. Vedä kakun reunat ja pinta palettiveitsellä raitaa.
Koristele kakku kukilla, eukalyptuksen lehdillä. Laita valkosuklaakiehkurat, sokerikoristeet, kuivattu vadelma sekä koristerakeet.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Riikka ja Reetta.
Inspiroidu