
Sara ja Niina, afternoon tea
Reseptin ainesosat
Valmistus:
Erottele munien valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri joukkoon samalla vatkaten. Lopuksi, kun marenki on kovaa ja kiiltävää lisätään sitruunamehu.
Laita marenkimassa pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle kiekkoja ja niille reunat.
Kuivata marenkia 100 asteisessa kiertoilmauunissa n. 1h tai kunnes marengit irtoavat hyvin leivinpaperista.
Tee marjavaahto marenkien ollessa uunissa.
Niiden jäähdyttyä juuri ennen tarjoilua pursota vaahto marenkikuppeihin ja koristele marjoilla ja sitruunamelissalla.
Murskaa piparit muruksi, yhdistä sulan voin kanssa. Laita leivinpaperi irtopohja piirakkavuoan (irtopohjapiirakkavuoka n. 24cm) pohjalle ja voitele reunat. Painele piparimuru pohjalle ja reunoille.
Laita kylmään hetkeksi. Sekoita ranskankerma, kondensoitu maito ja 2 limen mehua ja raastetta yhteen.
Paista uunissa 15 minuuttia 160 asteessa.
Jäähdytä piirakka.
Vatkaa vispi ja tomusokeri vaahdoksi. Pursota piirakan päälle ja raasta koristeeksi limeä. Anna olla kylmässä hetki ja leikkaa paloiksi.
Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää vatkaten piparitaikinaan. Nosta kylmään hetkeksi. Kauli taikina levyksi ja ota muotilla piparit leivinpaperille. Paista 175 asteessa noin 7-10 minuutin ajan. Anna hetki jäähtyä.
Valmista kinuski kattilassa keittämällä hiljalleen kerma ja fariinisokeri. Anna jäähtyä hetki.
Vatkaa kerma, mascarpone ja vaniljasokeri vaahdoksi, lisää joukkoon puolet kinuskista.
Laita piparin päälle keskelle pieni määrä kinuskia, pursota ympärille kinuskivaahto. Laita kanneksi toinen pipari jonka päälle pursotetaan kinuskivaahtoa ja koristellaan kinuskilla ja rouhitulla suklaalla.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet yhteen. Vispaa maito ja kananmuna kevyesti jäähtyneeseen voisulaan. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään sekaisin.
Voitele minidonitsivuoka spraylla ja laita taikina pursotinpussiin ja pursota donitsitaikina.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6-8 minuuttia.
Hetken jäähtymisen jälkeen kumoa donitsit ja anna jäähtyä vielä hetki.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon hieman kermaa.
Dippaa donitsien pinta sulassa valkosuklaassa ja nosta kylmään hetkeksi.
Sulata maitosuklaa ja lisää joukkoon hieman kermaa. Laita pursotinpussiin josta leikkaa ihan pienesti kärki auki ja raidoita donitsin pinta. Viimeistele nonparelleilla.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Sara ja Niina.
Inspiroidu
Reseptejä

Riikka ja Reetta, nimikkoleivos

Oskari ja Mari, makumatka maailmalle

Riikka ja Reetta, tuulihatut pääroolissa

Anna ja Laura, afternoon tea

Vadelmakiillekakku

Anna ja Laura, pähkinä purtavaksi

Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella

Kauhistuttavat Halloween -kuppikakut
