Valmista suklaakakku pohjaa 2 kerroksisen kakun verran
Kostutus
4dl maitoa
1/2dl lakukastiketta
Riko huoneenlämpöiset munat pyöreäpohjaiseen metalliseen kulhoon. Lisää sokeri, sitruunankuori sekä mehu. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä. Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä. Kuumenna seosta vesihauteessa kierrevatkaimella vatkaten kunnes seos sakenee, noin. 5min.
Nosta kulho vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi, vatkaa kunnes voi on sulanut. Vie jäähtymään.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Vatkaa kerma,tuorejuusto ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon sopivasti maun mukaan lemoncurdia. Sekoita lopuksi kuuman veden sekaan liivatteet, niiden liuottua lisää täytteeseen.
Tee kaksi erillistä kakkua, kooten en kakkurenkaan ja reunakalvon avulla. Alempi kakku isompi ja leikkaa kaksi väliä. Sivele väleihin vähän lemoncurdia ja päälle lemoncurd moussea. Lopuksi vähän kouvolan lakritsin kastiketta. Tee sama molempiin väleihin. Tee toisesta kakusta jonkin verran kapeampi kun tulee isomman kakun päälle toiseksi kerrokseksi. Täytä tämän kakun välit samalla tavalla. Laita kylmään vetäytymään 30min-45min.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri hyvin kreemimäiseksi. Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto, vanilja-aromi sekä valkoinen pastaväri.
Poista molempien kakkujen ympäriltä reunakalvo ja kakkurengas.
Kreemitä molempien kakkujen pinnat tasaiseksi ja laita kylmään 10 min.
Pehmitä kylmässä vedessä liivatelehdet ja liuota kuumaan veteen ja sekoita kouvolan lakritsin kastikkeeseen. Nosta pienempi kakku isomman kakun päälle ja anna hetken asettua siinä kylmässä,
Valuta lakukastikevalumat alimman kakun näkyvän pinnan päälle ja reunoille sekä toisen kerroksen kakun reunoille. Nosta hetkeksi kylmään.
Pursota lopuksi kreemiä vähän kakkujen yhdistymiskohtaan sekä päälimmäisenkakun pinnan reunoille. Koristele Lakusydämillä ja Kouvolan lakritsin lakupaloilla runsaasti.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Sara ja Niina.
Inspiroidu