
Sara ja Niina, makumatka maailmalle
Näytä tuotteet
Tee kaksi pohjaa, toisen ollessa uunissa aloita toinen pohja.
Sulata voi, anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet. Lisää keltuaiset, maito ja voisula, sekoita sitten vatkaimella tasaiseksi.
Levitä taikina sentin paksuiseksi pellille leivinpaperin päälle.
Valmista marenki. Vatkaa valkuaisia hetki, lisää sokeri ja vatkaa kunnes se on kiiltävää "kovaa" vaahtoa. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle. Lisää lopuksi mantelilastut.
Paista 175 asteessa alatasolla noin 25 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
Keitä pakasteraparpereja 700 g sekä sokeria 4 dl hilloksi.
Anna jäähtyä ennen käyttöä.
Vatkaa 5 dl vispikermaa, lisää tomusokeria 1,5 dl sekä maitorahka 400 g ja vaniljasokeri.
Viipaloi mansikoita viipaleiksi, jätä osa viipaloimatta.
Leikkaa pohja kolmeen suorakaiteen muotoiseen osaan. Kokoa kakku tarjoiluastialle. Levitä ensimmäisen pohjan päälle raparperihilloke sekä pursota täyteväli. Lisää vielä päälle mansikkaviipaleita.
Tee toinen väli samalla tavalla.
Täytteeseen mitä jäi lisätään 200 g tuorejuustoa, 200 g mascarponea, loppu tomusokeri sekä 3 dl kermaa.
Pursotetaan viistottain kakun pintaan. Lisätään pursotusten väleihin mansikoita, mantelilastuja ja kukkasia (syötäviä tai itsetehtyjä).
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Sara ja Niina.
Inspiroidu
Reseptejä

Manteliappelsiinikakku

Hortensiakakku

Kesän paras marjaisa täytekakku

Hedelmäkakku

Ruusupursotettu juhlakakku

Sarjakuvakakku
