
Sara ja Niina, nimikkoleivos
Reseptin ainesosat
Valmistus:
Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistetään kuivat aineet keskenään.
Sekoitetaan voisokeri-vaahdon sekaan vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja munia vähän kerrallaan.
Laitetaan leivinpaperi uunipellille, johon taikina kaadetaan ja paistetaan 175 asteessa.
Paistoaika noin 40-50 minuuttia. Pohja saa jäädä hieman kosteaksi.
Jäähdytä.
Laitetaan liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Sekoita rahka, kahvi ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma. Kuumenna viski kiehuvaksi. Valuta liivatteesta vesi pois ja liuota kuumaan viskiin.
Vatkaa kerma ja rahkaseos yhteen, kaada ohuena nauhana liivate-viski seos joukkoon.
Laitetaan liivatteet likoamaan. Kuumennetaan kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi.
Lisätään liotetut liivatteet joukkoon sekoittaen. Kaadetaan seos paloitellun suklaan päälle ja sekoitetaan vähän. Lisätään lopuksi kondensoitu maito sauvasekoittajalla sekoittaen, mutta sauvasekoitin pidettävä pinnan alla. Jäähdytetään 35-asteiseksi.
Riisimuropallot:
Sulata voi kattilassa, lisää vaahtokarkit voisulaan. Sekoittele kunnes ne sulavat. Lisää lopuksi riisimurot. Anna jäähtyä hetki. Pyörittele palloiksi. Tomuta tomusokerilla pinta kun ovat jäähtyneet.
Suklaakoristeet:
Sulata suklaa, laita se pursotinpussiin johon leikataan ihan pienesti kärki auki. Tee leivinpaperin päälle koristeita suklaasta. Nosta kylmään jäähtymään.
Ota korkealla leivosrenkaalla yhteensä 15 ympyrää pohjalevystä.
Kokoa 5 renkaan pohjalle pohjalevy, kostuta hieman. Laita mustaherukkatäyte.
Lisää toinen kakkupohjakerros jonka kostutat, jonka jälkeen lisää vaniljakerros.
Pinnalle taas kakkupohjakerros joka kostutetaan hieman ja laitetaan kylmään jähmettymään.
Poistetaan leivosrenkaista ja kuorrutetaan suklaakiilteellä ritilän päällä.
Nostetaan kylmään jähmettymään.
Tomuta pinnalle kultahilettä. Laita jokaisen leivoksen päälle riisimuropallo (kuvaa jäätelöpalloa iriscoffeen rinnalla nautittuna.) Lisää myös suklaakoristeet pinnalle.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Sara ja Niina.
Inspiroidu
Reseptejä

Oskari ja Mari, makumatka maailmalle

Riikka ja Reetta, tuulihatut pääroolissa

Kauhistuttavat Halloween -kuppikakut

Sara ja Niina, afternoon tea

Anna ja Laura, pähkinä purtavaksi

Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella

Riikka ja Reetta, nimikkoleivos

Anna ja Laura, afternoon tea
