
Saran ja Niinan yllätyskakku
Näytä tuotteet
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja suola yhteen. Sekoitetaan väriaine maitoon.
Vatkaa voi ja sokerit yleiskoneessa. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
Lisää puolet nesteestä ja puolet jauhoseoksesta taikinaan. Sekoitetaan huolellisesti.
Lisätään loput jauhot ja neste ja sekoitetaan kunnolla tasaiseksi.
Sekoita sooda valkoviinietikkaan ja kaada seos taikinaan ja sekoita nopeasti.
Kaadetaan taikina jakaen kahteen 22cm kakkuvuokaan ja paistetaan 175 asteessa 30-40min.
Valmista tässä vaiheessa riisipaperi koristeet kakun ollessa uunissa.
Kakun ollessa kypsä nostetaan uunista pois, annetaan hetki olla ennen kumoamista. Jäähdytetään pohjat.
Ota voi pehmenemään pöydälle hyvissä ajoin. Vatkaa voi ja tomusokeri hyvin, lisää joukkoon tuorejuusto, kookoskerma sekä kookoshiutaleet ja jatka vatkausta vielä hetki kreemimäiseksi lopputulokseksi.
Sulata vadelmia hetki ja lisää psyllium joukkoon. Anna turvota hetki.
Valmista mustasta sokerimassasta ``koristeet`` kakun reunoille (renkaan pintakuviot), sekä ruutulippu sokerimassasta, joka kiinnitetään tikkuun. (valmista näitä koristeita kakun paistumis sekä hyydytys vaiheessa jo.)
Kuumenna öljy paistinpannulla ja laita riisipaperit sinne pienempinä suikaleina.
Anna hetki jäähtyä ja maalaa mustalla elintarvikevärillä. Anna kuivua hetki ja maalaa valkoisella katkoviivoja riisipaperikoristeisiin (autotie koristeiksi kuvaamaan.)
Halkaistaan molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Kootaan kakku kakkurenkaan sisään reunakalvoa reunalla apua käyttäen korkeuden takia.
Laita ensimmäinen pohjaympyrä renkaaseen, levitä päälle vadelmahillo ja kolmasosa kookoskreemi-täytteestä.
Tee seuraavat kerrokset samalla tavalla, kunnes kakussa on neljä pohjakerrosta ja kolme täytekerrosta.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.
Valmista jäähdytyksen aikana koristeet loppuun ja pinnan kreemi.
Irrota jäähdytyksen jälkeen kakkurenkaasta.
Vatkaa voi ja tomusokeri keskenään ainakin 3-5min, lisää lopuksi tuorejuusto ja vatkaa vielä muutama min. Värjää lopuksi kreemi mustalla elintarvikevärillä.
Siirrä kakku tarjoilualustalle eli paksulle kakkualustalle. Nosta kakku pyörivälle kakkualustalle. Levitä kreemi palettiveitsellä kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita kakkuraapalla ja palettiveitsellä kakun pinta.
Lisää sokerimassa koristeet sivuille sekä riisipaperi koristeet kakun pinnalle.
Reseptin on luonut Mestarileipurit -ohjelman kilpailijat Sara ja Niina.
Inspiroidu
Reseptejä

Neea ja Emily, makeaa mahan täydeltä

Nean ja Emilyn yllätyskakku

Sara ja Niina, fantasiakakku

Annika ja Martti, fantasiakakku

Sara ja Niina, makeaa mahan täydeltä

Taikatalven Island cake
