Paista herkullisimmat leivonnaiset hapanjuuritaikinalla! Hapanjuuritaikina ja hapanjuurileipä ovat yhä suositumpia ja ymmärrämme sen hyvin. Hapanjuuri antaa leivälle herkullisen makun, rapean kuoren ja ilmavan rakenteen. Leipä pysyy mehukkaana ja tuoreen makuisena pitkään. Jos haluat kokeilla hapanjuuritaikinan leivontaa, katso tältä sivulta monet reseptit ja inspiroidu omien mestariteosten luomiseen.

Sämpylät ja leivät

Sämpylät ja leivät

Sämpylät ja leivät

Sämpylät ja leivät

Sämpylät ja leivät

Sämpylät ja leivät
Klassisen hapantaikinan valmistaminen ei ole vaikeaa, koska se koostuu vain kahdesta ainesosasta – vedestä ja jauhoista. Näiden kahden aineksen lisäksi erilaisilla mikro-organismeilla on tärkeä rooli. Hapantaikinan valmistus vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä sen pitämiseksi hengissä leipomista varten.
Alusta asti valmistaminen kestää noin 6 päivää, jonka jälkeen se on valmis leivottavaksi. Sillä välin juurta tulee muistaa sekoittaa ja ruokkia (lisätä raikasta vettä ja jauhoja) lähes joka päivä, näin hapantaikinan maitohappobakteerit saavat parhaat olosuhteet lisääntyä. Kun hapantaikina on valmis käytettäväksi, se on kohonnut ja täynnä kuplia. Emojuuresta otetaan leivontaan tarvittava määrä, jolloin osa juuresta menee hukkaan tai sille voi etsiä käytettäväksi toisen reseptin.
Jos sinulla ei ole aikaa tai halua tehdä omaa hapantaikinaa tai haluat välttää ruokahävikkiä, voit kokeilla sen sijaan Dr. Oetker Kuivattua hapanjuurta ja hiivaa. Tältä sivustolta löydät monipuolisesti reseptejä niin suolaiseen kuin makeaankin hapanjuurileivontaan!