Flag

Crème brûlée -pullat

18 kappaletta
Helppo
160 minuuttia
Dr. Oetker Kuivattuun hapanjuureen leivotut pullat täytetään ihanaisen samettisella, kardemummanmakuisella crème brûlée -täytteellä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
550 gvehnäjauhoja
4 dlmaitoa
1 rklDr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
1,5 dlsokeria
1 tlsuolaa
125 gvoita
Crème brûlée -täyte
4 kplkananmunan keltuaista
1 dlsokeria
4 dltäysmaitoa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
2 rklvehnäjauhoja
2 rklmaissitärkkelystä
Pinnalle
1 tlruokokidesokeria jokaista pullaa kohden

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
Picture - Dr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1

Valmistus

1. Sekoita keskenään hapanjuuripussin sisältö, jauhot, neste, kardemumma ja sokeri. Vaivaa taikinaa taikinakoukuilla 5 minuutin ajan. Lisää suola ja pehmeä rasva ja vaivaa vielä 5 minuuttia.

2. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.

3. Valmista täyte mittaamalla sokeri ja keltuaiset kulhoon. Vatkaa hyvin. Lisää sekaan vaniljatahna, vehnäjauho ja maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi.

4. Mittaa maito pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä ja kaada keltuais-jauhoseos maidon sekaan. Sekoita hyvin. Aseta kattila takaisin levylle
ja sekoita koko ajan. Anna seoksen pulpahtaa kerran. Täyte on valmis, kun seos sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

5. Muovaile taikinasta tanko ja jaa se noin 18 osaan. Pyöritä tasakokoisia palloja ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paina juomalasin pohjalla kolo pullien keskelle.
Täytä kolot Crème Brûlée -täytteellä. Voitele pullat kananmunalla ja anna kohota uunipellillä 30 minuuttia ennen paistamista.

6. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ripottele ruokokidesokeria tasaisesti pullan täytteen päälle (1 tl/pulla.)

7. Paista pullia noin 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.