Flag

Piparkakkupalat

about 12 palaa
Helppo
20 minuuttia
Herkullinen jouluresepti, joka sopii esimerkiksi pikkujouluihin tai glögi-iltoihin tarjottavaksi!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Piparkakkupiirakka
100 gvoita
2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
2,5 dlvehnäjauhoja
2 tljauhettua neilikkaa
2 tlkanelia
2 tlinkivääriä (jauhettua)
1 tlkardemumma
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Kuorrute
0,75 dlvoita
0,5 dlDr. Oetker Leivontakaakaota
4 dltomusokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
Dr. Oetker Christmas Party -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Leivontakaakaota
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Christmas Party -koristerakeita
1

Pohja

Kuumenna uuni 200 asteeseen.


Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää mausteet voihin ja sulata voi mausteiden kera. Lisää sitten taikinaan ja sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla. Kaada taikina noin 20 x 30 cm kokoiseen, suorakulmion muotoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 20-23 minuuttia. 


Kuorrute

Sulata voi kattilassa. Pienennä lämpöä ja lisää loput kuorrutteen ainesosista. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes koostumus on paksua ja tasaista. Anna kuorrutteen tekeytyä noin 2 minuuttia ennen pohjan päälle levittämistä.


Levitä kuorrute pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle koristeströsseleitä. Laita kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä noin 40 minuuttia ennen tarjoilua.