Omenamunkit

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Omenamunkkiresepti koostuu kahdesta taikinasta ja omenatäytteesetä Vaivannäkö kannattaa ja reseptillä syntyy mehevät, rapeat omenamunkit kahvipöytään.

noin 20 kappaletta

Vaikeustaso 3 80 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Omenamunkit

Hiivataikina:

2 ½ dl maitoa
75 g voita
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 ½ ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Luontaista Vaniljasokeria
1 hyppysellinen suolaa
1 kpl kananmuna

Tuulihattutaikina:

1 ¼ dl vettä
25 g voita
1 hyppysellinen suolaa
1 rkl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoa
3 kpl kananmunaa

Täyte:

600 g Omenaa (noin 3 kpl)

Paistamiseen:

voita kirkastettuna
sokeria
kanelia

Valmistus

Valmistus

1

Hiivataikina:

Kuumenna maito ja sulata voi sekaan. Valmista ensin hiivataikina: Sekoita jauhot ja kuivahiiva ja lisää muut ainesosat ja maito-rasvaseos. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla ensin lyhyesti pienimmällä nopeudella ja sitten korkeimmalla nopeudella noin 5 minuuttia kunnes taikina on tasaista. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kunnes se on selvästi noussut.

2

Tuulihattutaikina:

Sulata kattilassa voi, vesi, sokeri ja suola. Kun seos kiehuu, ota pois levyltä. Sekoita jauhot ja perunajauho hyvin keskenään ja lisää kuumaan seokseen ja laita kattila takaisin levylle. Sekoita ja kuumenna taikinaa koko ajan kunnes se irtoaa kattilan reunoilta ja on kiinteää. Kaada taikina eri kulhoon, vatkaa käsivatkaimella kunnes taikina on suunnilleen kädenlämpöistä. Lisää munat samalla vatkaten, yksi kerrallaan. Taikina on valmiina kiinteää ja hieman liisterimäistä rakenteeltaan.

3

Täyte:

Pese omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kauli hiivataikina kevyesti jauhotetulla pöydällä levyksi (noin 60 x 30 cm). Levitä sitten tuulihattutaikina ja omenakuutiot tasaisesti levylle. Rullaa levy pitkältä sivulta jaleikkaa 20 noin 3 cm paksuista palaa. Anna munkkien kohota liinalla peitettyinä noin 15 minuuttia.

4

Paistaminen:

Kuumenna kirkastettu voi laakealla pannulla noin 180 ° C asteeseen. Paista munkit kuumassa rasvassa kultaisiksi molemmin puolin. Ota munkit pois rasvasta reikäkauhalla ja imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin. Pyörittele lämpimät munkit kaneli-sokerissa ja anna jäähtyä.

Tarjoa munkit vaniljakastikkeen kera. Omenamunkit voidaan pakastaa.

Ravintosisältö: reseptiin Omenamunkit

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 810kJ
264kcal
831kJ
270kcal
Rasva 6.1g 6.3g
Hiilihydraatit 32g 33g
Proteiini 5.1g 5.2g