Suklaakakkupohja

(8)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Mehevä suklaakakkupohja erilaisille täytekakuille. Taikina soveltuu paistettavaksi myös kahvikakuksi rengasvuoassa.

12 kappaletta

Vaikeustaso 2 40 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Suklaakakkupohja

225 g voita
2 ½ dl sokeria
4 kpl kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta

Valmistus

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija noin 24 cm). Esilämmitä uuni:

Lämpötia: 160°C

Kiertoilmauuni: 140°C

2

Sulata voi. Sekoita sokeri ja kananmunat tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

3

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja irroita sitten varovasti. Kakku sopii täytekakun pohjaksi, mutta myös kahvikakuksi sellaisenaan tai esimerkiksi suklaalla kuorrutettuna.

Voit sekoittaa taikinaan lisäksi pussillisen Dr. Oetker Suklaarakeita, jolloin kakusta tulee suklaisempi.

Ravintosisältö: reseptiin Suklaakakkupohja

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1122kJ
372kcal
1548kJ
513kcal
Rasva 17g 24g
Hiilihydraatit 28g 38g
Proteiini 3.9g 5.3g