Flag

Vaniljakakku

20 viipaletta
Keskitasoinen
120 minuuttia
Makeaa-blogin Liisan ihana vaniljainen kahvikakku. Lempeän vaniljan ja mehukkaan appelsiinin yhdistelmä hurmaa kuivakakussa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Murotaikina
7 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Luomu Leivinjauhetta
0,25 tlsuolaa
250 gvoita
3 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
4 dlsokeria
4 kplkananmunaa
1 dlkuohukermaa
1,5 dlappelsiinimehua
Kuorrutus
2 dltomusokeria
1 rklmaitoa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta

Näytä tuotteet

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
1

Esivalmistelut

Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (2½ l). Esilämmitä uuni 175 asteiseksi (kiertoilma 160 astetta).

2

Murotaikina

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola omassa kulhossaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista, kunnes massa tuntuu ilmavalta. Jos vaahto uhkaa erottua munia lisätessä, lisää ruokalusikallinen jauhoseosta jokaisen munan lisäyksen välillä. Sekoita kerma ja appelsiinimehu yhteen. Kääntele jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden kanssa.

3

Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kakku on valmis, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

4

Kuorrute

Picture - vaniljakakku8.jpg

Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon. Lisää tarvittaessa maitoa, jotta saat valuvan kuorrutteen. Kaada kuorrute kakun päälle. Halutessasi koristele kakku koristerakeilla.