Flag

Vaniljainen vohvelikakku

6 - 7 annosta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Herkullinen vohvelikakku tuoreilla mansikoilla ja vaniljaisella mascarponekermalla syntyy helposti.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
150 gvoita tai margariinia pehmeää
1 dlsokeria
1Dr. Oetker Vanilla Twister -vaniljaa
1 hyppysellinensuolaa
3 kplkananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 dlmaitoa
Mascarpone-täyte
500 gmansikoita
4 dlkuohukermaa
2 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta
250 gmascarponejuustoa
0,5 dlsokeria
1Dr. Oetker Vanilla Twister -vaniljaa
2 rklsitruunamehua
Koristelu
1Dr. Oetker Vanilla Twister -vaniljaa
minttua oksa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vanilla Twister -vaniljaa
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Picture - Dr. Oetker Vanilla Twister -vaniljaa
Picture - Dr. Oetker Vanilla Twister -vaniljaa
1

Vohvelit

Vatkaa voita tai margariinia kulhossa monitoimikoneella tai käsivatkaimella kunnes se on pehmeää.

Lisää vähitellen sokeria, vähän vaniljaa vaniljamyllystä ja suolaa, sekoita. Lisää munat yksitellen ja vatkaa jokaisessa välissä noin 1/2 minuuttia suurella nopeudella. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot ja maito taikinan joukkoon kahdessa erässä samalla keskinopeudella vatkaten.

Kuumenna vohvelirauta ja voitele se. Paista 6-7 vohvelia kauniin kullanruskeiksi. Anna vohveleiden jäähtyä ritilällä.

2

Täyte

Pese mansikat. Puolita koristeeksi noin 10 mansikkaa, jätä vihreät kannat. Puhdista loput mansikat ja leikkaa neljään tai kahdeksaan osaan koosta riippuen. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää 2 pussia Cream fix -jauhetta ja vaahdota kestäväksi vaahdoksi. Vaahdosta tulee jauheen avulla kestävää ja tasaisempaa.

Sekoita keskenään mascarpone, sokeri, sitruunamehu ja muutama kierros vaniljaa vaniljamyllystä kulhossa tasaiseksi. Sekoita sitten varovasti joukkoon kerma.

3

Kokoaminen

Aseta vohveli kakkulautaselle tai isolle vadille ja levitä noin 2 ruokalusikallista kermatäytettä. Asettele päälle muutama pieneksi leikattu mansikka ja ripaus vaniljaa myllystä. Aseta toinen vohveli päälle ja paina kevyesti. Toista niin kauan että kaikki vohvelit on käytetty. Lisää päällimmäiseksi loput mascarponekermasta ja viimeistele puolikkailla mansikoilla, mintunlehdillä ja ripauksella vaniljaa.