Flag

Manteliappelsiinikakku

about 10 - 15 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Mantelimassasta ja appelsiinimehusta syntyy mehevä kakku kahvin seuraksi.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
300 gDr. Oetker Mantelimassaa
3 kplkananmunaa
1 kplappelsiinia (mehu ja hienoksi raastettu kuori)
2 rklvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Kuorrutus
3 dljogurttia (paksua rasvaista jogurttia esim turkkilaista)
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
100 gDr. Oetker Mantelilastuja
tomusokeria
1 kplappelsiinia

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Mantelilastuja
1

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.

2

Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Raastaminen on helpointa, kun massa on ollut jääkaapissa hetken. Pese appelsiini. Raasta appelsiininkuori hienoksi raasteeksi ja purista appelsiinista mehu.

3

Vaahdota appelsiinimehu, kuoriraaste, mantelimassaraaste ja kananmuna.

4

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

5

Kaada taikina vuokaan ja paista noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä.

6

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Anna jäähtyä.

7

Sekoita vaniljasokeri ja jogurtti. Levitä seos kakulle.

8

Ripottele pinnalle mantelilastut ja tomusokeri. Koristele ohuilla appelsiiniviipaleilla.