Flag

Mansikkainen kupolikakku

12 annosta
Keskitasoinen
450 minuuttia
Klassisen ja retrohenkisen kupolikakun uudet värit! Hurmaava kakku kätkee sisälleen mansikkaisen yllätyksen.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
6 kplkananmunaa
vehnäjauhoja kananmunien kanssa saman tilavuuden verran
sokeria kananmunien kanssa saman tilavuuden verran
3 tlperunajauhoja
Täyte
1 psDr. Oetker Mansikkakakkumoussea
1 psDr. Oetker Vaniljakakkumoussea
200 gmansikoita
5 dlkevytmaitoa
Kokoaminen
pktDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
1 tuubiDr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
tomusokeria tai maissitärkkelystä kaulimiseen
2,5 dlvispikermaa
2 rklsokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
Dr. Oetker Keltaista geeliväriä
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Dr. Oetker Neon -koristerakeita
maitoa kostuttamiseen

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mansikkakakkumoussea
Picture - Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
Picture - Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Keltaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Neon -koristerakeita
1

Pohja

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi (vähintään 10 minuutin ajan). Lisää keskenään sekoitetut jauhot muna-sokeriseokseen siivilän läpi varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halk. 20 cm). Paista uunin alaosassa 160 asteessa n. 30–40 minuutin ajan tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä hyvin ja halkaise kakku kahteen osaan.

2

Mansikkatäyte

Mittaa mansikanmakuinen kakkumousse ja 2,5 dl maitoa kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella pienimmällä teholla 1 minuutin ajan, jonka jälkeen täydellä teholla 4 minuuttia kuohkeaksi vaahdoksi.

3

Vaniljatäyte

Mittaa vaniljanmakuinen kakkumousse ja 2,5 dl maitoa kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella pienimmällä teholla 1 minuutin ajan, jonka jälkeen täydellä teholla 4 minuuttia kuohkeaksi
vaahdoksi.

4

Kokoaminen

Ota pyöreä kulho ja levitä tuorekelmua koko kulhon pohjan päälle siten, että kelmu ulottuu reunojen yli. Kaada vaniljatäyte kulhon pohjalle ja levitä tasaiseksi. Pilko mansikat siivuiksi ja
paina ne valkoiseen täytteeseen pystysuunnassa. Aseta toinen kakkupohja täytteen päälle ja kostuta kevyesti maidolla. Levitä mansikkatäyte tasaisesti seuraavaksi pohjan päälle ja
aseta viimeinen kakkupohja sen päälle. Kostuta kevyesti maidolla. Taittele kelmun reunat kakkupohjan päälle ja aseta tekeytymään kylmään noin kuudeksi tunniksi.

5

Koristelu

Kumoa kakku varoen tarjoiluastiaan ja poista kelmu. Värjää valkoinen sokerimassa pinkillä geelivärillä lisäämällä väriä vähitellen, kunnes saat haluamasi värisävyn. Jos sokerimassasta
tulee liian löysää, lisää tarvittaessa joukkoon tomusokeria tai maissitärkkelystä. Kauli sokerimassasta iso pyöreä levy. Voit käyttää myös kaulimisen apuna tomusokeria tai maissitärkkelystä. Aseta levy kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja siloittele reunat varoen. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Jaa kermavaahto kahteen kulhoon ja värjää toinen vaahto siniseksi ja toinen keltaiseksi. Pursota kakun pinnalle haluamasi mallisia pursotuksia. Viimeistele kakku sirottelemalla koristerakeita pursotuksien pinnalle.