Flag

Ruusupursotettu juhlakakku

12 - 16 palaa
Keskitasoinen
110 minuuttia
Tämä kakku on juhlapöydän kruunu! Juhlakakussa on mehukas suklaapohja ja kauniit geelivärillä värjätyt voikreemiruusut.
Tämä yksinkertainen mutta tyylikäs kakku on niin sanottu "nakukakku". "Naked cake" on englanninkielinen termi kakulle, joka on pyyhkäisty voikreemillä (tunnetaan myös nimellä buttercream), mutta joka ei ole kokonaan peittynyt ja pohja näkyy voikreemin läpi. Tyyli on yksinkertainen, rustiikkinen j...
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image
Tarvikkeet
Välineet
irtopohjavuoka; ø 20 cm
pursotinpussi
lehtitylla; 18 mm
ruusunlehtitylla; 16 mm
ruusunaula

Reseptin ainesosat

Korkeat ja mehukkaat suklaapohjat
125 gvoita
2,5 dlvettä
0,5 dlkaakaojauhetta
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
4,5 dlsokeria
5 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 hyppysellinensuolaa
1,5 dlmaustamatonta jogurttia
2 kplkananmunaa
Voikreemi täytteeksi, kuorrutteeseen ja kukkakoristeisiin
2 psDr. Oetker Base for Buttercream -kuorrutejauheseosta
500 gpehmeää voita
1 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream -kuorrutejauheseosta
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
Picture - Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
1

Korkeat ja mehukkaat suklaapohjat

Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 150°C asteeseen.

Sulata voi kattilassa yhdessä veden kanssa. Lisää kaakao ja sekoita hyvin. Siirrä kattila sivuun.

Sekoita vaniljasokeri, sokeri, jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää voiseos ja sekoita kaikki tasaiseksi massaksi. Lisää jogurtti ja sekoita. Lisää lopuksi munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina 3 voideltuun vuokaan (ø 20 cm), joiden pohjassa on leivinpaperi.

Paista kakkuja 30-35 minuuttia. Tarkista puisella tikulla että kakut ovat kypsiä, tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä.

Leivonta-aika: 30 - 35 Minutes

2

Voikreemi täytteeksi, kuorrutteeseen ja kukkakoristeisiin

Kaada 2 Base for Buttercream –pussin sisältö suureen kulhoon ja lisää pehmeä voi. Vatkaa voikreemi käsivatkaimella vaahdoksi. Vatkaa ensin pienimmällä teholla, jonka jälkeen 4 minuuttia täydellä teholla.

Ota puolet voikreemistä ja jaa se edelleen 3 pienempään kulhoon. Lisää vaaleanpunainen, punainen ja vihreä geeliväri eri kulhoihin ja sekoita värit hyvin voikreemiin. Lisää väriä kunnes haluttu sävy on saavutettu.

Lisää vanilja-aromi jäljelle jääneeseen puolikkaaseen valkoista vaniljakreemiä, sekoita hyvin.

3

Kokoaminen ja kuorruttaminen

Picture - Hjemmelavet bryllupskage step web

Irrota jäähtyneet pohjat vuoista ja leikkaa tarvittaessa yläosa pois niin, että kakut ovat litteitä.

Kokoa 3 kakkua niin, että jokaisen kerroksen välissä on ohut kerros voikreemiä. Laita sitten voikreemi kakun päälle ja levitä pinnalle ja sivulle ohueksi kerrokseksi pienellä kulmapalettiveitsellä tai lastalla. Kerroksen tulee olla niin ohut, että kakun näkee helposti läpi. Siirrä kakku jääkaappiin.

4

Voikreemiruusut

Käytä ruusunlehtityllalla varustettua pursotinpussia pursottaessasi vaalenpunaisia ruusuja.
Katso ohjevideolta miten pursottaminen tapahtuu. Siirrä kukat jääkaappiin tai pakastimeen, jotta ne jähmettyvät.

Lusikoi vihreä voikreemi lehtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Koristele kakku ruusuilla ja pursota lehtiä väleihin vihreällä voikreemillä.


Hääkakuksi

Hääkakkuna tästä kakusta riittää 12-18 palaan, mutta voit helposti tehdä enemmän käyttämällä suurempaa vuokaa. Voit myös tarjota useita pieniä kakkuja erikorkuisilla kakkutelineillä.


Vinkki!

Säilytä kakku jääkaapissa, mutta ota se pois ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.
 
Pohjat voi paistaa muutama päivä etukäteen ja tarvittaessa pakastaa, jos haluat tehdä hääkakun jo etukäteen hyvissä ajoin.