
Gluteeniton omenakakku
8 - 10 palaa
Keskitasoinen
45 minuuttia
Kokeile leipoa mehevä omenakakku leipävuokaan - näin se kulkeutuu helposti mukana esimerkiksi piknikille.
Reseptin ainesosat
Ainekset
1 - 2 kpl
omenaa
35 g
voita
2 kpl
kananmunaa
0,5 dl
sokeria
1,5 dl
0,5 dl
gluteenitonta kaurajauhoa
0,5 dl
riisijauhoa
Pinnalle
10 g
voita
2 tl
sokeria
kaneli
Valmistus:
Yhteensä :
45 minuuttia
Valmistus :
45 minuuttia
Esilämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla pieni leipävuoka (8x18 cm). Viipaloi omena ohuiksi viipaleiksi.
Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi. Sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan. Mausta karvasmanteliaromilla.
Kaada taikina vuokaan. Asettele omena viipaleet pinnalle. Sulata voi, lisää sokeri ja kaneli. Voitele kakun pinta seoksella. Paista uunin keskitasolla 18-20 minuuttia. Tarjoile vaahdotetun kerman tai vaniljakastikkeen kanssa hieman jäähtyneenä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Vaniljakreemikakku![]()

80 MinKeskitasoinen
Vaniljakreemikakku
80 MinKeskitasoinen
Vaniljakreemikakku
Vadelma-suklaa-hunajakennokakku![]()

360 MinKeskitasoinen
Vadelma-suklaa-hunajakennokakku
360 MinKeskitasoinen
Vadelma-suklaa-hunajakennokakku
Mehiläispesäkakku![]()

120 MinKeskitasoinen
Mehiläispesäkakku
120 MinKeskitasoinen
Mehiläispesäkakku
Sara ja Niina, makumatka maailmalle![]()

150 MinKeskitasoinen
Sara ja Niina, makumatka maailmalle
150 MinKeskitasoinen
Sara ja Niina, makumatka maailmalle
Gluteeniton kakkupohja![]()
40 MinKeskitasoinen
Gluteeniton kakkupohja
40 MinKeskitasoinen
Gluteeniton kakkupohja
Gluteeniton suklaakakku![]()

60 MinKeskitasoinen
Gluteeniton suklaakakku
60 MinKeskitasoinen
Gluteeniton suklaakakku
Marjainen nakukakku![]()
40 MinKeskitasoinen
Marjainen nakukakku
40 MinKeskitasoinen
Marjainen nakukakku
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa