Flag

Ilmava marenkikakku

10 - 12 palaa
Keskitasoinen
70 minuuttia
Ihanan ilmava marenkikakku hurmaa kevään juhlissa. Kestävän ja kauniin kermavaahdon salaisuutena on Dr. Oetker Cream Fix -jauhe.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Marenkipohjat
8 kplkananmunan valkuaista
4 dlsokeria
1 rklmaissitärkkelystä (esim. Maizena)
1,5 tl(valko)viinietikkaa
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Vadelmamelba
200 gpakastettuja vadelmia
1 dlsokeria
Täyte
5 dlvispikermaa
1 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta
Koristeeksi
150 gmansikoita (neljänneksiksi leikattuna)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
1

Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä lähes kiehumispisteeseen asti samalla sekoittaen. Ota  kattila liedeltä ja soseuta lämpimät marjat sauvasekoittimella. Anna vadelmamelban jäähtyä kokonaan ennen kakun kokoamista.

2

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

3

Laita munanvalkuaiset kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella jämäkäksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeria 1 rkl kerrallaan ja vatkaa valkuaismassaa n. 30 sekuntia jokaista sokerilusikallista kohti.

4

Lisää muutama pisara punaista geeliväriä ja jatka vatkaamista vielä 10 minuuttia. Marenkipohjien värin tulisi olla kauniin pastellinsävyinen. 

5

Sekoita etikka ja maissitärkkelys yhteen ja lisää valkuaismassaan. Vatkaa vielä 2 minuuttia.

6

Piirrä neljälle leivinpaperille halkaisijaltaan noin 24 cm kokoinen ympyrä. Laita marenkivaahto pursotinpussiin ja täytä leivinpaperiympyrät. 

7

Aseta marenkipohjat uuniin ja laske lämpötila 120 asteeseen. Paista pohjia noin 1,5 tuntia ja sammuta sitten uuni. Anna pohjien jäähtyä kokonaan ennen kuin poistat ne uunista. Pohjat säilyvät 3 päivän ajan ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä.

8

Vatkaa vispikerma kevyesti sähkövatkaimella ja lisää Cream Fix. Vatkaa kermaa vielä n. 20 sekuntia tai kunnes kerma on sopivan paksuista. 

9

Asettele marenkipohjille vuorotellen kermavaahtoa ja vadelmamelbaa kerroksittain niin, että lopuksi kakun päällä on kermavaahtoa ja hieman vadelmamelbaa. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.
Tarjoa heti.