Flag

Vegaaninen mustikka-vaniljajuustokakku

10 - 12 palaa
Keskitasoinen
120 minuuttia
Leivo suosikkikakkumme vegaanisena! Mustikka ja vanilja luovat täydellisen kombinaation tässä vegaanisessa juustokakkureseptissä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Keksipohja
135 gDigestive-keksejä
50 gDr. Oetker Mantelirouhetta
75 gmaidotonta leivontamargariinia
Vaniljajuustotäyte
400 gvegaanista maustamatonta tuorejuustoa (esim. Violife)
1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
150 gvegaanista kreikkalaista jogurttia
1 dlsokeria
1 palaDr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa tai 2 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
1 psDr. Oetker Vegegeliä
1 dlvettä
Mustikkajuustotäyte
1,5 dlsokeria
300 gvegaanista maustamatonta tuorejuustoa (esim. Violife)
1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
150 gvegaanista kreikkalaista jogurttia
150 gpakastettuja mustikoita
2 psDr. Oetker Vegegeliä
Violetti kiille
2 psDr. Oetker Vegegeliä
3 dlmustikkamehua
0,5 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
Minimarengit
1 dlkikhernepurkin lientä
1 dlsokeria
Koristelu
mustikoita (pensas- tai metsämustikoita)
sitruunamelissan lehtiä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa tai 2 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu -vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
1

Keksipohja

Vuoraa 21-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jauha keksit ja mantelirouhe hienoksi massaksi tehosekoittimissa tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Tasoita pohjamassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.

2

Vaniljajuustotäyte

Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri, sitruuna-aromi sekä halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet vispilällä hyvin sekaisin. Mittaa vesi ja vegegel kattilaan ja kuumenna. Anna kiehua hiljalleen sekoitellen, kunnes neste kirkastuu. Lisää vegegelseos tuorejuustomassaan samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin 2 tunnin ajaksi. (Voit valmistaa marengit tässä välissä.)

3

Mustikkatäyte

Valmista mustikkatäyte, kun vaniljatäyte on hyytynyt vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, 0,5 dl sokeria ja sitruuna-aromi vispilällä hyvin sekaisin.
 
Kuumenna mustikat ja 1 dl sokeria kattilassa höyryävän kuumaksi. Soseuta massa tasaiseksi. Lisää joukkoon vegegel ja kiehauta samalla sekoittaen. Kaada mustikkaseos tuorejuustoseokseen samalla koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte varovasti vaniljatäytteen päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunnin ajaksi.

4

Violetti kiille

Mittaa 2 dl mustikkamehua, vegegel, sokeri ja vanilja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos kirkastuu. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon loput mustikkamehusta. Kaada kiille kylmän kakun päälle ja anna jähmettyä vähintään tunti.

5

Marengit

Esilämmitä uuni 100 asteiseksi. Vaahdota kikherneliemi kovaksii vaahdoksi kuivassa puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä. Nostele marenkivaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota uunipellille leivinpaperin päälle pieniä marenkeja. Paista marenkeja uunissa noin 60 minuuttia, kunnes ne ovat kuivia ja rapeita.

6

Koristelu

Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla mustikoilla, marengeilla ja vihreillä lehdillä.