Flag

Valkosuklaalla kuorrutetut espresso-mantelikakut

about 6 kappaletta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Jos rakastat taatelikakkua, niin pidät taatusti näistä minikakkusista.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
3 dlespressoa
200 gkivettömiä taateleita
2 dlfariinisokeria
200 gvoita
2 kplkananmunaa
3,5 dlvehnäjauhoja
1 psDr. Oetker Mantelijauhetta (50 g)
1,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 tlkanelia
Koristelu
100 gvalkosuklaata
Dr. Oetker Black&Gold Koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta (50 g)
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Black&Gold Koristerakeita
1

Tee espresso. Hienonna taatelit veitsellä. Laita ne isohkoon kattilaan. Lisää kahvi ja sokeri. Keitä, kunnes taatelit hieman pehmenevät, noin 10 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella.

2

Paloittele voi taateleiden joukkoon. Sekoita, kunnes se on sulanut. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3

Vatkaa munat sähkövatkaimella yksitellen taateliseoksen joukkoon.

4

Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Lusikoi taikina yhteen isoon tai pienempiin vuokiin. Voit myös tehdä kakut muffinivuokiin.

5

Paista 175-asteisen uunin alatasolla isoa kakkua noin 55 minuuttia tai pieniä noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys paistamisen aikana. Älä paista liikaa, ettei kakkusista tule kuivia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.

6

Sulata valkosuklaa. Valuta sitä kakkusille esimerkiksi pienen lusikan avulla. Ripottele päälle koristerakeita.