Flag

Valloittava puolukka-kinuskijuustokakku

8 - 10 annosta
Keskitasoinen
380 minuuttia
Pehmeä täyte, makeaa kinuskia, kirpeää puolukkaa ja suolaista popcornia - vastustamaton yhdistelmä. Täyteläinen tuorejuustotäyte syntyy liivatelehdillä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kinuski
2 dlvispikermaa
1,5 dlfariinisokeria
2 hyppysellinensormisuolaa
Pohja
180 gtäysjyvävehnäkeksejä
75 gvoita
Täyte ja koristelu
8 kplDr. Oetker Liivatelehteä
4 dlvispikermaa
1 dlsokeria
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
400 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 rklvettä
1,5 dlpuolukoita
1 pssuolattuja mikropopcorneja

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa

Kinuski

Keitä kermaa ja sokeria lähes täydellä teholla noin 6 minuuttia, välillä vispaten. Lopeta, kun kuplat ovat paksuja, väri tummunut ja kinuski tarttuu vispilään. Lisää suola, sekoita ja kaada laakeaan astiaan jäähtymään. 


Pohja

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keksijauheen joukkoon. Anna imeytyä hetki. Aseta leivinpaperi 20-24 cm irtopohjavuoan pohjalle niin, että sen reuna jää vuoan ulkopuolelle. Painele keksiseos tiiviisti pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Jos sinulla ei ole isoa vuokaa, voit käyttää kolmea 12 cm -kokoista vuokaa.


Täyte ja koristelu

Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri ja vaniljatahna. Lisää tuorejuusto ruokalusikallisina ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Kiehauta pienessä kattilassa vesi, sulata joukkoon puristellut liivatelehdet, jäähdytä hetki ja vatkaa vaahdon joukkoon ohuena nauhana. Sekoita joukkoon puolukat ja puolet jäähtyneestä kinuskista, nokareina. Kinuski saa jäädä seokseen epätasaisesti.
 
Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Säilytä loppu kinuski jääkaapissa ja notkista lämmittämällä ennen viimeistelyä.
 
Valmista popcornit mikrossa. Koristele kakku ennen tarjoilua jäähtyneillä popcorneilla, jäljelle jääneellä kinuskilla ja muutamalla puolukalla.