Flag

Tanskalainen kahvikakku

about 20 annosta
Keskitasoinen
160 minuuttia
Tanskalainen kahvikakku valmistetaan hapanjuureen. Päällä on ihanaa karamellikastiketta, joka valmistetaan voista, ja fariinisokerista!
Hapanjuureen valmistettu kakku säilyy herkullisena pidempään. Kahvikakun päällä on maukasta karamellikastiketta eli remoncea. Kakku maistuu parhaiten vastapaistettuna, kun kakku on suussa sulavan pehmeää ja remonce hieman valuvaa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkutaikina hapanjuuresta
450 gvehnäjauhoja
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
0,5 tlkarkeaa merisuolaa (tai muuta karkeaa suolaa)
3 rklsokeria
2,5 dlmaitoa
1 kplkananmunaa
75 gpehmeää voita
Vaniljakreemi
0,5 psDr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä (50 g)
2 dlmaitoa
Remonce
200 gpehmeää voita
3,5 dlfariinisokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
Picture - Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä (50 g)
1

Taikina hapanjuuresta

Sekoita jauhot, hapanjuuripussin sisältö, suola ja sokeri. Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, kananmuna ja voi ja vaivaa taikinaa monitoimikoneessa alhaisella nopeudella, kunnes taikina on kiiltävää ja taipuisaa. Taikinan kuuluu jäädä hieman tahmeaksi. Koska taikinaa vaivataan pitkään, on monitoimikoneen sekoitin helpoin vaihtoehto taikinan vaivaamiseksi. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla vaivaamista taikinakoukuilla varustetun sähkövatkaimen ja käsivoiman yhdistelmällä. 

Laita leivinpaperi 25 x 35 cm kokoiseen uunivuokaan. Kaavi taikina vuokaan ja painele reunoja vasten vedellä kostutetuin sormin, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni. Peitä uunivuoka ja anna taikinan kohota noin 1 tunti suojaisessa paikassa.

2

Vaniljakreemi

Sillä välin, kun taikina kohoaa, valmista vaniljakreemi. Laita kulhoon puoli pussillista Dr. Oetker vaniljakreemijauhetta ja lisää maito. Vatkaa vispilällä noin 1 minuutti. Laita vaniljakreemi jääkaappiin 20 minuutiksi.

3

Remonce

Ota vaniljakreemikulho jääkaapista ja lisää siihen huoneenlämpöinen voi sekä fariinisokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi.

4

Kakun valmistus

Picture - Brunsviger web pack NY

Kun taikina on kohonnut, paina sen pinnalle sormenpäillä syvennyksiä. Levitä sitten remonce-kastike taikinan päälle. Peitä kahvikakku ja anna kohota vielä 45 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen n. 30 minuutin kohotuksen jälkeen.

Paista kahvikakkua noin 20 minuuttia uunin alaosassa.

Anna kakun jäähtyä vuoassa, kunnes täyte on hieman jähmettynyt. Nauti kakku kuitenkin vielä sen ollessa lämmin.


Vinkki!

Kahvikakku maistuu parhaimmalta vastapaistettuna, mutta sen voi lämmittää uudelleen uunissa niin, että remonce-kastike pehmenee.

Kahvikakku säilyy pakastimessa noin 3 kuukautta.