Flag

Keltainen yllätyskakku

about 12 palaa
Keskitasoinen
100 minuuttia
Kakun sisältä löytyy todellinen yllätys!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Vaalea kakkutaikina
200 gvoita (huoneenlämpöistä)
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
Värillinen kakkutaikina
200 gvoita (huoneenlämpöistä)
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 rklDr. Oetker Punaista Elintarvikeväriä
Pinnalle
about 1 dlvispikermaa
500 gDr. Oetker Keltaista Sokerimassaa (2 pkt)
Dr Oetker nonparelleja tai strösseleitä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Punaista Elintarvikeväriä
1

Tee ensin värillinen taikina. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipä- tai kakkuvuoka.

2

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon.

3

Värjää seos elintarvikevärillä vahvan väriseksi. Kaada kakku vuokaan (vetoisuus n. 1,2 l / 24 cm).

Positie rooster: Alatasolla

Paistoaika: about 50 Minutes

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: about 180 °C

Kiertoilmauunin lämpötila: about 160 °C

4

Leikkaa jäähtynyt kakku 10 viipaleeseen. Ota viipaleista tähden- tai muun muotoisella piparimuotilla kuvioita. Laita kuviot pakastimeen 30 minuutiksi.

5

Pese kakkuvuoka. Voitele ja jauhota se uudelleen.

6

Valmista vaalea taikina samaan tapaan kuin värillinenkin. Käytä sitruuna-aromia elintarvikevärin sijaan.

7

Kaada vaaleaa taikinaa muutaman sentin kerros vuoan pohjalle. Asettele vuokaan tähdenmuotoisen kakkupalat pystyyn jonoksi. Kaada vuokaan vaaleaa taikinaa siten, että se peittää värillisen taikinan.

8

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.

9

Levitä kakun pintaan ohut kerros kermavaahtoa. Kauli sokerimassa levyksi. Kiepauta se kakun ympärille. Koristele halutessasi nonparelleilla.