Flag

Triple heart attack christmas cheesecake

16 palaa
Keskitasoinen
360 minuuttia
Yksi suosituimmista resepteistämme jouluversiona. Jouluinen juustokakku, jossa kirpeät puolukat ja mausteiset piparit kohtaavat täyteläisen tuorejuuston.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Piparkakkupohja
200 gpiparkakkuja
60 gvoita
Blondietäyte
100 gvalkosuklaata
50 gvoita
1 dlfariinisokeria
1 kplkananmunaa
1 dlvehnäjauhoja
0,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Kanelia, Ceylon
Juustokakkutäyte
400 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,5 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Kanelia, Ceylon
1 tlkardemummaa
2 kplkananmunaa
Puolukkamoussetäyte
4 kplDr. Oetker Liivatelehteä
200 gpuolukoita (tuore tai pakastettu)
1 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
200 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
200 gkermaviiliä
2 dlvispikermaa
Koristelu
marenkeja (Dr. Oetker Marenkijauheesta valmistettuja marenkeja)
piparkakkuja
2 - 3 kplkarkkitankoja

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
1

Esivalmistelut

Esikuumenna uuni 175 asteiseksi. Vuoraa 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

2

Piparkakkupohja

Murenna piparkakut ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.

3

Blondie

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Vaahdota kananmuna ja fariinisokeri kevyesti. Sekoita vaahtoon voi-suklaasula. Siivilöi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaneli vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina keksipohjalle ja paista 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen juustokakkukerroksen lisäämistä.

4

Juustokakku

Sekoita tuorejuusto, sokeri, kaneli ja kardemumma tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Levitä massa blondiekerroksen päälle tasaisesti. Paista kakkua 30-40 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt ja hieman reunoiltaan paistunut. Anna kakun jäähtyä ja laita huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin viilenemään.

5

Puolukkamousse

Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita puolukat, sokeri ja vaniljasokeri kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes puolukoista irtoaa nestettä, nosta sitten lämpöä ja kiehauta. Paseeraa seos siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Liuota soseeseen liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi.


Sekoita tuorejuusto ja kermaviili yhteen. Lisää puolukkaseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa. Sekoita kermavaahto puolukkaseokseen. Levitä puolukkamousse jääkaappikylmän juustokakun päälle. Anna hyytyä vähintään 5 tuntia jääkaapissa. Koristele marengeilla, piparkakuilla ja kultaisilla koristekuulilla juuri ennen tarjoilua.